Zbog snega i hladnoće evakuisano više od 130 osoba
Foto: Fonet

sektor za vanredne situacije

Zbog snega i hladnoće evakuisano više od 130 osoba

Stevanović je za RTS kazao da je zbog snežnih nanosa i niskih temperatura trenutno najteža situacija na Pešteru, istoku, jugoistoku i delu zapadne Srbije
Objavljeno: 08:50h

Sektor za vanredne situacijeMUP-a Srbije angažovao je više od 250 vatrogasaca u akcijama spasavanja u kojima je do sada zbog snega i hladnoće evakuisano više od 130 osoba, izjavio je danas zamenik načelnika tog sektora Boban Stevanović.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Stevanović je za RTS kazao da je zbog snežnih nanosa i niskih temperatura trenutno najteža situacija na Pešteru, istoku, jugoistoku i delu zapadne Srbije.

"Postoji problem sa visinom snežnog pokrivača i kako da stignete do svih puteva, uključujući i makadamske", rekao je Stevanović navodeći da su iz smetova do sada izvučena 73 vozila.

On je kazao da lokalni štabovi imaju stručno-operativne timove na osnovu čijih procena će biti donete odluke o ukidanju vanredne situacije, ali je i dodao da ne očekuje da će do ukidanja doći istovremeno u svim ugroženim opštinama.

Upitan da li postoji opasnost od porasta vodostaja reka zbog topljena snega, Stevanović je kazao da se prate procene Hidrometeorološkog zavoda kao i da se ne očekuje da u kratkom periodu dođe do većeg otapanja snega.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.