JEDVA SMIRILI ADVOKATE, intervenisala policija! Haos zbog odluke Šoškića da otkaže izbornu skupštinu ADVOKATSKE KOMORE! (FOTO)
Foto: Fonet

OTKAZIVANJE

JEDVA SMIRILI ADVOKATE, intervenisala policija! Haos zbog odluke Šoškića da otkaže izbornu skupštinu ADVOKATSKE KOMORE! (FOTO)

Sukob dve zavađene struje u Advokatskoj komori Beograda (AKB) se toliko rasplamsao da je danas u prostorijama u Dečanskoj ulici morala da interveniše i policija
Objavljeno:

Sukob dve zavađene struje u Advokatskoj komori Beograda (AKB) se toliko rasplamsao da je danas u prostorijama u Dečanskoj ulici morala da interveniše i policija.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Naime, nakon što je predsednik AKB Slobodan Šoškić odlučio da otkaže izbornu skupštinu, zakazanu za 21. januar, oko 60 advokata došlo je da protestuje u prostorijama Komore i zatraži održavanje izbora.

Do koškanja je došlo nakon što je privatno obezbeđenje Šoškića onemogućilo advokatima da uđu u kancelarije, a ubrzo je na lice mesta stigla i policija. Organi reda su uzeli izjave od okupljenih i otišli, dok su advokati ostali u nameri da nađu način da zakažu izbore.

- Ostaćemo ovde sve dok ne postignemo dogovor o održanju Skupštine - zapretili su advokati koji su protestvovali.

Šoškić je doneo odluku o otkazivanju Skupštine, nakon što je Ustavni sud doneo privremenu meru kojom je suspendovao dejstvo odredbe novog Statuta AKB o uskraćivanju prava da biraju i budu birani advokati koji su zaposleni u ortačkim kancelarijama.

Sadašnje rukovodstvo Komore smatra da izborna skupština zbog toga mora biti odložena do konačne odluke Ustavnog suda, uz upozorenje da nepostupanje po njegovim nalozima povlači za sobom sankcije krivične i nekrivične prirode.

- Skupština će morati da bude održana, a rukovodstvo zloupotrebljava odluke Suda - navela je Zora Dobričanin, inače kandidat za novog predsednika.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.