Produžen raspust u Tutinu i Sjenici!
Foto: Filip Plavčić

zbog nastavka padavina

Produžen raspust u Tutinu i Sjenici!

To je odlučeno danas na kolegijumima direktora škola.U ovim opštinama je proglašena vanredna situacija zbog ekstremno niskih temperatura, velikih snežnih padavina i potpune blokade većina sela
Objavljeno: 13:56h

Školski raspust za učenike sa područja opština Tutin i Sjenica produžen je do ponedeljka, 16. januara.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

To je odlučeno danas na kolegijumima direktora škola.U ovim opštinama je proglašena vanredna situacija zbog ekstremno niskih temperatura, velikih snežnih padavina i potpune blokade većina sela.

Predsednik kolegijuma direktora osnovnih škola u Tutinu Fadil Hot rekao je novopazarskom radiju “Sto plus“ da su ovu odluku doneli na osnovu preporuke Štaba za vanredne situacije, a da se u školske klupe u sredu jedino vraćaju učenici Osnovne škole "Meša Selimović" u Ribariću. "Sagledali smo sve okolnosti, veoma niske temperature, neprohodnost seoskih puteva, ali i grip koji ovih dana hara Tutinom, tako da mislimo da je ova odluka o produžetku raspusta u interesu učenika", rekao je Hot. Štab za vanredne situacije opštine Sjenica doneo je danas odluku da škole mogu da nabave ogrev bez raspisivanja javnog tendera, kako bi one koje nemaju ogrev do ponedeljka obezbedile ugalj. Na sednici ovog radnog tela rečeno je da ukoliko se situacija sa niskom temperaturom, snežnim padavinama i jakim vetrom do ponedeljka ne bude promenila, postoji mogućnost još jednog produžetka školskog raspusta.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.