O OVOM DOGAĐAJU PRIČA CEO SVET: Britanski vojnik spasio život SRPSKOM DEČAKU! (FOTO)
Foto: Privatna arhiva

to je humanost!

O OVOM DOGAĐAJU PRIČA CEO SVET: Britanski vojnik spasio život SRPSKOM DEČAKU! (FOTO)

Stefan Savić je rođen s teškim deformitetom lica, nije mogao da diše niti da gleda. Vejn Ingram ga je upoznao na misiji u BiH i posvetio mu 13 godina da ga izleči
Objavljeno: 23:00h

Stefan Savić (16) iz Bosne i Hercegovine rođen je s teškim deformitetom nosa, zbog čega nije mogao normalno ni da diše ni da vidi. Ali danas, zahvaljujući bivšem britanskom vojniku Vejnu Ingramu (46), konačno ima novi život.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Prirastao mu za srce!

Naime, Ingram je 2003. godine bio u mirovnoj misiji u BiH, gde je za vreme redovne patrole upoznao tada trogodišnjeg dečaka s velikim fizičkim poremećajima. Mali Stefan odmah mu je prirastao za srce i vojnik je obećao da će mu pomoći. Davno dato obećanje ispunio je u potpunosti. Tokom 13 godina Ingram je sakupio više od 165.000 evra za pet Stefanovih teških i komplikovanih operacija u bolnicama u Velikoj Britaniji, od kojih je završna bila u oktobru.

POŠTAR VELIKOG SRCA: Čuvao ratna pisma u BiH, delio ih u miru! Ponosan!

- Stefan je rođen s retkom facijalnim deformitetom, odnosno s „viškom“ kostiju umesto nosa. To je urušavalo njegovu lobanju i guralo oči toliko da je mališan jedva gledao. Čim sam upoznao malog Stefana, ali i njegove roditelja Miloša i Slavu, znao sam da moram nešto da učinim kako bih im pomogao - kaže za britanski Mejlonlajn Ingram, koji je i sam otac četvoro dece.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.