GRANDIOZAN: Ćuprija dobija kneza Lazara visokog 9,5 metara!
Foto: Wikipedia / Владислав Тителбах - Istorijska biblioteka.

Velikan srpske istorije

GRANDIOZAN: Ćuprija dobija kneza Lazara visokog 9,5 metara!

"Uradili smo idejni projekat i opredelili sredstva u budzetu za njegovu gradnju, a biće izgrađen uz pomoć Vlade Srbije, odnosno Ministartstva kulture i informisanja", rekao je Ninoslav Erić
Objavljeno:

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić kaže da će u tom gradu iduće godine biti izgrađen grandiozni spomenik knezu Lazaru, visok 9,5 metara bez postamenta.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Spomenik, je sličan ili kao onaj u Kosovskoj Mitrovici, a biće postavljen na ulazu u Ćupriju sa autoputa, sa rukom ispruženom u pravcu srednjovekovnog manastira Ravanica, zadužbine kneza, u kojem se nalaze njegove mošti, objasnio je Erić na konferenciji za medije.

"Uradili smo idejni projekat i opredelili sredstva u budzetu za njegovu gradnju, a biće izgrađen uz pomoć Vlade Srbije, odnosno Ministartstva kulture i informisanja", rekao je Erić. On je dodao da će Ministarstvo kulture i informisanja raspisati konkurs i odabrati vajare koji će raditi spomenik. Spomenik kao veliki dug svetom knezu Lazaru i našoj prošlosti uticaće i na priliv turista u Ćupriju, ocenio je Erić.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.