NE SLAVIM NOVU GODINU: I imam 5 dobrih razloga za to! (GIF)
Foto: Giphy

zašto bi trebalo prespavati ponoć?

NE SLAVIM NOVU GODINU: I imam 5 dobrih razloga za to! (GIF)

Mislim da me to što ne slavim Novu godinu čini pametnijim od mnogih!
Objavljeno:

U kasnim sam dvadesetim, i mislim da je to neko optimalno vreme u kom sam mogao da shvatim da Novu godinu slave samo slepci. Slave, u smislu da su euforični, praznični, ludi zbog "najluđe" noći.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

To što je ne slavim verovatno me svrstava u inteligentniji deo planete (nadam se da nas je barem pola takvih, ali ne bih bio optimističan toliko). Evo par razloga zašto je tako.

1. Vreme i prolaznost

Mnogi su sentimentalni te noći, dok list sa kalendara pada, i otkriva novi broj na zidu. Tada shvate da je prohujala još jedna godina, 365 buđenja, 365 uplovljavanja u san. Pa se onda grizu što se nisu (dovoljno) budili ili uspavljivali sa nekim, što nisu dovoljno ono, ili dovoljno ono. Hrabre se, od sutra će! Od danas! Od sad! Od 00:00.

Šta je moj problem s tim? Prijatelji moji, taj listić s kalendara pada svakog dana, ne samo 31.12. Svake noći u ponoć pomislite šta sve niste, a mogli ste. Odlučite šta ćete. Ne trošite vreme. Da, ono neumitno prolazi, ali vam ne treba Nova godina da vas na to podseti. Meni ne treba.

2. Lažna euforija

Izlazak u grad za doček razlikuje se od svake druge noći po tri stvari: isforsirali ste sebe da ipak obučete nešto novo, platili ste 40, 50 evra više da uđete u isti klub kao svakog vikenda, i u ponoć svi odbrojavaju 10 sekundi.

3. Preterivanje

Čini mi se nekad da je moj urođeni hejt prema masovnim trendovima kriv što ne volim puno sve oko dočeka Nove godine, ali priznaćete da je sve prenaglašeno. Svaka reklama, svaki kutak grada. Sve je izraženo. Sve je predimenzionirano. Još ako živite u BG, pa vam ukrasi svetle nad glavama do maja.

4. Gužve svuda

Ljudi, u marketima je situacija kao da će svega nestati. Iz grada se putuje (mili) milimetrima i satima. Zašto to radimo sebi?

5. Razočarenje

Mislite da će 1.1. sve odjednom biti bolje? Da ćemo biti srećniji, pametniji?! Kamo sreće! Ali, otkriću vam tajnu! Ja nisam pesimista! Mislim da ću biti pametniji i srećniji svakog dana! Nadam se tome, radim na tome! Meni ne treba presek da "presečem", tačka preloma da "prelomim"! I zato, da, mislim da nisam ni hejter, ni luzer što ne kitim jelku i ne kačim slike sa dočeka. Moj dan je drugovi, nekad običan, nekad dobar, nekad nikakav, ali za svaki se borim.

P.S. Svima koji slavite, srećna nova, ljudi smo! No hard feelings!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.