IZNEVEROVAĆETE AKO NA GUGLU UKUCATE "DETE POJELO" Pogledajte kakve su sve NEDAĆE zadesile roditelje u Srbiji (FOTO)
Ilustracija, Foto: Printscreen, Profimedia

roditeljski izazovi

IZNEVEROVAĆETE AKO NA GUGLU UKUCATE "DETE POJELO" Pogledajte kakve su sve NEDAĆE zadesile roditelje u Srbiji (FOTO)

Zabrinutost roditelja poraste onog momenta kada dete pojede nešto što nije jestivo, a rezultovalo je kratkom nepažnjom roditelja

Objavljeno:

Uloga roditelja nije nimalo laka, i to znaju najbolje oni koji se se ostvarili u toj ulozi. Briga je milion, i bezgranična i bezuslovna ljubav koju roditelji przužaju deci ne može ih zaštiti od svakodnevnih situacija.

Decu u prvih 2 do 3 godine roditelji moraju da motre 24 sata dnevno, i ta uloga ima milion prepreka. Možete se okrenuti kako biste podigli neku igračku sa poda, ili izvadili veš iz mašine, i za tih par trenutaka dete će zbog svoje radoznalosti rukama već uspeti da uzme nešto što mu je u tom trenuttku interesantno.

Rast zuba kod dece često uzrokuje nervozu i čini da deca budu razdražljivija. Bebe tokom ovog periodu budu plačljivije nego inače i guraju u usta sve što im padne pod ruku, pa čak i svoje ruke.

Zabrinutost roditelja poraste onog momenta kada dete pojede nešto što nije jestivo, a rezultovalo je kratkom nepažnjom roditelja.

Uglavnom su to stvari koje se svakodnevno nalaze u blizini roditelja ili dece.

O tome govore rezultati pretrage kada ukucate na pretraživaču "Dete pojelo".

Google pretraga
foto: Printsccreen/Google search

Nekoj deci su bile interesantne šarene stvari koje su se našle u njihovoj blizini, pouput plastelina ili voštane bojice.

Kako bebe moraju biti u blizini svojih majki i u momentima dok one obavljaju svakodnevne kućne poslove, bilo je situacija da bebe pojedu čak i živo testo.

Neretko se dešava da deca pojedu nešto opasnije zbog čega hitno treba reagovati, poput cigarete, folije ili sapuna.

Ipak, najvažnije je ostati hladne glave. U zavisnosti o ozbiljnosti situacije treba i treba odrediti brzinu reagovanja. Ukoliko ste se našli u situaciji da ja je vaša beba pojela nešto što može izazvati reakciju organizma, savet je da se obratite stručnom licu, to jest lekaru.

Svakako se savetuje roditeljima da drže male predmete, naročito one koji su oštri, što dalje od deteta.

( Espreso )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.