ALEKSINIM RODITELJIMA ODŠTETA OD 2 MILIONA: Epilog borbe u slučaju deteta koje se ubilo zbog vršnjačkog nasilja
Foto: Facebook

najtužnija priča

ALEKSINIM RODITELJIMA ODŠTETA OD 2 MILIONA: Epilog borbe u slučaju deteta koje se ubilo zbog vršnjačkog nasilja

Aleksa Janković izvršio je samoubistvo 10. maja 2011. godine pošto ga je sedmoro vršnjaka zlostavljalo duže od osam meseci
Objavljeno:

Nakon više od pet godina pravne borbe roditeljima Alekse Jankovića (14), koji je 2011. godine izvršio samoubistvo zbog vršnjačkog nasilja koje je trpeo u svojoj osnovnoj školi "Sreten Mladenović Mika" u Nišu, početkom decembra pravosnažno je dosuđena nakanada štete od skoro dva miliona dinara koju treba da isplati ta osnovna škola.

Zbog istog slučaja 2012, škola kao i tadašnja direktorka, osuđeni su u prekršajnom postupku i kažnjeni maksimalnim novčanim kaznama, dok su maloletni nasilnici kažnjeni u krivičnom postupku.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Profimedia

Osnovna škola "Sreten Mladenović Mika" pravosnažnom presudom Apelacionog suda u Nišu obavezana je da Aleksinim roditeljima Bojanu i Dragani Janković isplati po 350.000 dinara za pretrpljenu nematerijalnu štetu, po 425.000 dinara za pretrpljeni duševni bol zbog povrede prava ličnosti sa zakonskom zateznom kamatom, kao i troškove postupka od 429.600 dinara.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.