"MOJE IME JE ZAMENIO BROJ 1239, A SMA ME JE PRIKOVALA ZA KREVET": Vukanu je hitno potrebna pomoć, BUDIMO LJUDI!
Vukan Stoiljković, Foto: printscreen/twitter

apel za pomoć

"MOJE IME JE ZAMENIO BROJ 1239, A SMA ME JE PRIKOVALA ZA KREVET": Vukanu je hitno potrebna pomoć, BUDIMO LJUDI!

Vukan je sa 6. meseci primio jedinu terapiju dostupnu u Srbiji, Spinrazu, zahvaljujući kojoj lakše guta hranu i diše, ali to nije dovoljno

Objavljeno: 11:44h

Sedmomesečnom Vukanu Stoiljkoviću iz Vranja dijagnostikovana je spinalna mišićna atrofija, a jedina terapija koja bi mu spasila život trenutno je najskuplja na svetu i roditeljima nedostižna, pa apeluju na sve ljude da pomognu preko Fondacije “Budi human” i pošalju SMS 1239 na 3030.

Vukanu je preponska kila operisana kada je imao 2 meseca, a od trećeg meseca prestao je da pomera nogice i javila se generalizovana slabost mišića, da bi mu nakon mnogobrojnih pregleda i analaza lekari dijagnostikovali spinalnu mišćnu atrofiju tip 1.

Vukan je sa 6. meseci primio jedinu terapiju dostupnu u Srbiji, Spinrazu, zahvaljujući kojoj lakše guta hranu i diše, ali to nije dovoljno.

Jedina nada za Vukanov život je genska terapija Zolgensma.

Međutim, ova savremena terapija, odobrena 2019. godine, trenutno je najskuplja na svetu i nedostižna je običnom čoveku - navode iz Fondacije.

Vukan Stojiljković
Vukan Stojiljkovićfoto: Budi human

Vukanu je novac potreban za lečenje u inostranstvu i terapiju Zolgensma, rehabilitacije, fizikalne i okupacione terapije, laboratorijske analize, lekove, suplemente, ortopedska pomagala, medicinske aparate, kao i za putne troškove i smeštaj.

Svi koji su u mogućnosti mogu da uplate novac i na dinarski račun 160-6000001381533-66, a brojeve drugih računa možete pogledati na sajtu Fondacije “Budi human”.

(Espreso / Južne vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.