Najmlađim ljubiteljima knjige dodeljene nagrade Čitalačka značka Novog Beograda
Foto: Promo

Birani najbolji

Najmlađim ljubiteljima knjige dodeljene nagrade Čitalačka značka Novog Beograda

Opština Novi Beograd je tradicionalno imala najbrojniju i najuspešniju “Čitalačku značku” na nivou Srbije, pa je ove godine na manifestaciji učestvovalo, čak, 1733 učenika iz svih novobeogradskih škola
Objavljeno: 09:58h

Jubilarnom pedesetom manifestacijom Čitalačka značka u prostorijama opštine Novi Beograd danas je obeležen završni deo ove specifične književno-obrazovne radionice.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Opština Novi Beograd je tradicionalno imala najbrojniju i najuspešniju “Čitalačku značku” na nivou Srbije, pa je ove godine na manifestaciji učestvovalo, čak, 1733 učenika iz svih novobeogradskih škola.

foto: Promo

Najmlađe ljubitelje knjige pozdravio je i predsednik Gradske opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.

-Čast mi je što sam predsednik opštine koja je opet bila najbolja u Srbiji što se tiče Čitalačke značke i ponosan sam na činjenicu da je više od 1730 vas ove godine učestvovalo na manifestaciji. Mi smo opština koja najviše radi na sebi a dokaz tome ste upravo vi i zbog toga sam jako srećan i zadovoljan. Zaista mi je velika čast što stojim ispred vas koji ćete sutra kada porastete da budete na važnim i odgovornim mestima, ne samo u opštini Novi Beograd, već i u gradu i zemlji.

Želim vam da budete ovako lepi i dobri kao što ste sada, da nastavite da čitate i da radite na sebi – rekao je Aleksandar Šapić.

foto: Promo

On se zahvalio direktorki Biblioteke grada Beograda Jasmini Ninkov na organizaciji ovako važne manifestacije istakavi da je, i ove godine, Čitalačku značku opština Novi Beograd podržala finansijski u skladu sa svojim mogućnostima.

Ovaj svojevrsni čitalački maraton podrazumeva čitanje zadatih dela klasične srpske i svetske književnosti za decu, kao i vođenje čitalačkog dnevnika tokom cele godine. Svih 1733 učesnika dobilo je zahvalnicu za učešće u takmičenju a 328 najuspešnijih učesnika nagrađeno je knjigama.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.