DRAMA NA MIRIJEVU: Nakon velike borbe ŠTENE spaseno iz RUPE duboke 12 METARA!
Foto: Animal Rescue Serbia

Srećan kraj

DRAMA NA MIRIJEVU: Nakon velike borbe ŠTENE spaseno iz RUPE duboke 12 METARA!

Nesrećni psić naglavačke je upao u bušotinu koju su nedavno napravili stručnjaci ispitujući kvalitet zemljišta u ovom delu grada. Zapomaganje šteneta iz šipražja u livadi čuli su prolaznici koji su ubrzo pozvali spasilačku službu i borba je počela
Objavljeno:

Prava filmska akcija spasavanja događala se na Mirijevu, u blizini Ulice Rudija Čajeveca. U glavnim ulogama bili su dvomesečno štene i tim „Animal Rescue Serbia”. Publiku su činili brojni sugrađani, zabrinuti za sudbinu kučeta koje je cijukalo zaglavljeno usred rupe duboke čak 12 metara, a široke petnaestak centimetara.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Nesrećni psić naglavačke je upao u bušotinu koju su nedavno napravili stručnjaci ispitujući kvalitet zemljišta u ovom delu grada. Zapomaganje šteneta iz šipražja u livadi čuli su prolaznici koji su ubrzo pozvali spasilačku službu, a pridružili su se i brojni ljubitelji životinja.

foto: Animal Rescue Serbia

– Najpre smo pokušali da kucu „upecamo” tako što ćemo je zakačiti za udove i izvući napolje. Bila je toliko uplašena da bi se skupila kad god bismo je dotakli, pa smo morali da pređemo na plan Be. Kako ne bi došlo do urušavanja, kopali smo drugo okno, paralelno s bušotinom do veće dubine od one na kojoj se štene zaustavilo. Usledilo je horizontalno kopanje, kako bismo povezali dve rupe. Da životinja ne bi propala do dna postavili smo mrežicu od armature. Pošto su ašovi previše oštri i teški, a strahovali smo da ćemo njima povrediti psića, akciju smo dovršili kopkanjem noževima, sve dok ga nismo izvukli – objašnjava Aleksandar Gavrić, vođa spasavanja koje je počelo juče u 17 časova, a završilo se danas oko dva ujutru.

Zahvaljujući nezi stručnjaka i koktelu vitamina koje je primio, psić se konačno našao van životne opasnosti.

foto: Animal Rescue Serbia

Velike količine zemlje iskopavao je tim od sedam muškaraca i jedne devojke, dok su ostali okupljeni asistirali držeći rasvetu kako bi se što lakše došlo do psića. Svaki sekund izgledao je kao večnost.

Bilo je jasno da spasioci bitku za njegov život mogu veoma lako da izgube, a posao im je dodatno otežavao umor, nemilosrdni vetar i sloj kamenja na koji su naišli u samom finalu akcije.

Kada su konačno izvukli štene, bilo je omlitavelo, a kako kaže Gavrić, ubrzo su ga izmasirali, utoplili i prosledili veterinaru. Dva sata kasnije, zahvaljujući nezi stručnjaka i koktelu vitamina koje je primio, psić se konačno našao van životne opasnosti. Smešten je kod aktivistkinja za zaštitu životinja, a uskoro, kada se oporavi i odmori, biće dat na usvajanje.

Do sada smo imali akcije koje su trajale i po dva, tri dana sa pauzama. Ovog puta u kontinuitetu smo radili devet sati, što je naše najduže i najteže spasavanje neke životinje – ističe Gavrić koji životinje iz kriznih situacija izvlači već 31 godinu.

„Animal Rescue Serbia” jedina je takva organizacija u našoj zemlji, napominje Gavrić. Volonteri rade besplatno, a koliko je velika njihova ljubav prema životinjama pokazuje i to da su kao njegovi ljubimci završila dva psa i čak 19 mačaka kojima je dao drugu šansu za život.

(Espreso.co.rs / Politika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.