Od manga do pršute, začinjeno čilijem: Beogradska Vrteška pivskih stilova i ukusa! (FOTO)
Foto: MBJ

200 piva za dva dana

Od manga do pršute, začinjeno čilijem: Beogradska Vrteška pivskih stilova i ukusa! (FOTO)

Prvi domaći internacionalni festival zanatskog piva dao je ljubiteljima mnogo razloga da sa nestrpljenjem očekuju njegovo sledeće izdanje...
Objavljeno: 17:57h

Istim principom, od svetlog ka tamnom, idem i sledećeg dana. Nikada do sada nisam pio kiselo pivo (sour ale / american wild ale) i trebaće mi vremena da ga ponovo naručim. Zbog fermentacije koju izaziva dodavanje divljeg kvasca i bakterija, i belgiski "kiseljak" i američki "divljak" nešto su što bi većina pivopija, kojima je ovaj stil nepoznat, pre uporedila sa sirćetom nego sa pivom.

foto: MBJ

Budući da su i meni belgijska piva dobrim delom nepoznanica, vraćam se više nego odličnom izboru ostalih ejlova svih boja i jačina. Na pitanje "Kakvo je ovo pivo?", od devojke koja ga toči, dobijam neočekivan odgovor - "Kao hvarska pršuta?" I stvarno, amsterdamski dimljeni ejl Pampus - "Bombarde" je nešto potpuno nesvakidašnje i prilično mu odgovara opis koji mu je Dunja dala (s' tim što bih ja, možda, rekao zlatiborska).

Verovali ili ne, Srbi imaju svetsko pivo za koje nikad niste čuli! Pili smo ga i pričali s majstorima koji ga prave! (FOTO) (VIDEO)

I pošto sam već prešao na tamnu stranu, do kraja večeri nastavljam sa stutovima. I opet španci! Edge Brewing "Barrica #24", imperijal staut sazrevao u buradima od burbona, bi, da nije točilice do njega verovatno bio moj izbor večeri.

foto: MBJ

Ipak, tu "titulu" je poneo ruski imeprijal staut "Комендантский час", nastao u saradnji pivare Bakunin iz Sankt Peterburga i Zagovor iz Moskve. Pivo začinjeno čilijem sa 11% alkohola, koje nepcima nudi jedinstven spoj slatkoće i ljutine. Fenomenalno!

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.