Pala opasna banda pljačkaša u Beogradu: Tipovali stanove sa h bravama, pelješili novac i zlato!
Foto: Shutterstock

Uhapšeni provalnici

Pala opasna banda pljačkaša u Beogradu: Tipovali stanove sa h bravama, pelješili novac i zlato!

Lopovi P. V. I. (44), N. V. I. (40), O. V. O. (43) i A. A. (31) su uhvaćeni neposredno nakon serija pljački u Beogradu
Objavljeno: 08:24h

- Tipovali su stanove u novim zgradama koji imaju "ha" bravu. Sumnjamo da su provalili u oko dvadesetak stanova širom Beograda za dva i po meseca, odakle su iznosili novac, satove, zlato i tehniku. Uhvatili smo ih sa plenom i alatom, i ovo je prva grupa provalnika koja se pojavila posle dužeg vremena - kaže šef Odseka za suzbijanje teških krađa iz beogradske policije Uglješa Stešević o trojici Bugara i jednom Srbinu koji su uhapšeni u ponedeljak u Ulici Hadži-Đerinoj na Vračaru, a objavljuju "Novosti".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Lopovi P. V. I. (44), N. V. I. (40), O. V. O. (43) i A. A. (31) su uhvaćeni neposredno nakon što su opljačkali tri stana u ovoj zgradi. Uvežbana četvorka specijalnim alatom je provalila i neprimetno uzela plen, skoro ne ostavljajući tragove iza sebe. Međutim, policija je ubrzo uhapsila provalnike koji su mesecima krali po srpskoj prestonici.

- Jedan od njih je srpskog porekla i on je imao ulogu vozača, mada je auto imao bugarske tablice. Taj Beograđanin je čuvao stražu i pomagao im da se snađu po gradu, s obzirom na to da poznaje teren - otkriva Stešević.

Iskusne provalnike koji su "radili" po Evropi, a potom se ove godine preusmerili na Beograd, zanimale su isključivo "ha" brave, koje su svojim specijalnim alatom otključavali, a potom i zaključavali.

- Krajem jula provaljeno je u stan, čija vrata su imala "ha" bravu i u prvi mah postojala je mogućnost da su vlasnici izgubili ključ. Međutim, za dva dana provaljeno je u tri stana, na teritoriji dve različite opštine. Kod svih - ista brava. To je ukazalo policiji da je najverovatnije reč o istim ljudima koji stoje iza ovih krivičnih dela - objašnjava Stešević.

Bugari su pažljivo birali svoje mete, a spolja je lako uočiti da li je na vratima "ha" brava ili ne. Izgled vrata, bogatiji delovi grada, lokacija zgrade - sve to je uticalo na njihove planove. Kako se pokazalo, "radili" su u svako doba dana i sedmice.

- I vikendom i radnim danima su se dešavale provale. Od Vračara do Starog grada, Novog Beograda i Voždovca. Uglavnom u prepodnevnim satima, kada su ljudi na poslu, a deca u školi. Operativnim radom uspeli smo da ih otkrijemo i uhapsimo. Odavno nije bilo serije provala, a ozbiljnije provalnike smo uspeli sve da sklonimo - priča Uglješa Stešević.

U ponedeljak kada su se dogodile provale u Hadži-Đerinoj ulici, komšije koje su u tom trenutku bile u zgradi - nisu ništa primetile. Tek kada je policija došla i obavestila ih o tome šta se zbilo, uvukao se strah među stanare koji su shvatili da ih "blindirana" vrata i moderne brave ne štite od veštih prstiju lopova, tako da apsolutne zaštite nema...

Ovih četvoro uhapšenih, za koje u policiji kažu da su "profesionalci", privedeni su nadležnom tužilaštvu uz krivičnu prijavu.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.