Grad dozvolio izgradnju parkinga Beograda na vodi u Hercegovačkoj!
Foto: Zorana Jevtić

radovi u toku

Grad dozvolio izgradnju parkinga Beograda na vodi u Hercegovačkoj!

Na mestu srušenih objekata u Hercegovačkoj ulici u Savamali u toku je izgradnja parkinga „Beograda na vodi“, prenosi KRIK
Objavljeno: 14:04h

Dozvolu za gradnju izdao Grad Beograd, pokazuju dokumenta koja je sakupio KRIK.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Dok policija i tužilaštvo skoro šest meseci bezuspešno pokušavaju da otkriju ko je u noći 24. aprila srušio oko hiljadu kvadrata poslovnog prostora u Savamali, Grad Beograd dozvolio je preduzeću „Beograd na vodi“ da na ovom prostoru napravi parking.

foto: Zorana Jevtić

Privremena dozvola za gradnju izdata je 19. septembra, pokazuje dokumentacija koju su iz javno dostupnih izvora skupili novinari KRIK-a.

Radovi su u toku, a parking bi trebalo da bude završen do kraja oktobra. Vrednost radova procenjena je na 46,4 miliona dinara, piše u dokumentima.

Zahtev za izdavanje dozvole je najpre odbijen, jer „Beograd na vodi“ nije dostavio kompletnu dokumentaciju. Dva dana kasnije kompanija je ponovila zahtev posle čega je dozvola izdata.

foto: Zorana Jevtić

Za gradnju na delovima parcele na kojoj su se nalazili objekti firmi „Iskra“ i „Transport peroni“ koji su nezakonito srušeni, izdata je idozvola za uređenje u okviru pešačke zone „Gallery Walk“. I ova dozvola je najpre odbijena, da bi istog dana „Beograd na vodi“ podneo novi zahtev, a rešenje o privremenoj dozvoli odmah je izdato.

Novinari KRIK-a kontaktirali su Grad Beograd i preduzeće „Beograd na vodi“, ali niko nije želeo da odgovori na pitanja u vezi sa dozvolama. Rekli su im da pitanja pošalju mejlom i čim odgovori stignu, KRIK će ih objaviti.

„Iza rušenja vrh gradske vlasti“

Od bespravnog rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici u Savamali prošlo je skoro pola godine, a javnost i dalje nije obaveštena šta je sve učinjeno na otkrivanju osoba koje su upravljale bagerima i onih koje su naložile rušenje.

foto: Zorana Jevtić

Tužilaštvo je policiji naredilo da prikupi potrebne informacije tek deset dana nakon što su objekti srušeni. Uviđaj, međutim, nikada nije izvršen jer je Grad Beograd naložio raščišćavanje terena.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.