Napravili haos: Migranti se potukli kod Autobuske, blokirali saobraćaj, pa krenuli peške za Mađarsku! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Espreso.co.rs

Hoće u EU

Napravili haos: Migranti se potukli kod Autobuske, blokirali saobraćaj, pa krenuli peške za Mađarsku! (FOTO) (VIDEO)

- U Srbiji sam već tri meseca, neki od nas ovde već pola godine. Idemo do mađarske granice da im kažemo da je otvore, da protestujemo. Nama nije cilj da ostanemo ni u madjarskoj ni u austriji ni u srbiji, idemo dalje. Moja destinacija je Francuska - kaže za Espreso Habir Han, jedan od demonstranata
Objavljeno: 14:09h

Oko stotinu migranata protestuje kod Autobuske stanice u Beogradu, a velika grupa njih ide peške po putu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Espreso.co.rs

Migranti protestuju jer traže da se otvori granica prema Mađarskoj.

Protestu je prethodila i svađa i tuča u parku kod Autobuske stanice, kada je jedna grupa migranata prvo verbalno, a potom i fizički napala druge migrante koji nisu hteli da protestuju, ali i radnike Info parka.

Sada se grupa migranata nalazi u Zemunu, a naš reporter je sa njima.

foto: Espreso.co.rs

Prema njegovim rečima, grupa od više od 200 migranata kreće se od Zemuna ka Batajnici. Kolonu prati šest policijskih marica . Migranti na početku kolone nose transparente na kojima piše da zahtevaju da se granica sa Mađarskom otvori. U koloni su uglavnom muškarci, žena skoro i da nema.

Učesnici u ovoj protestnoj šetnji nisu agresivni i prema rečima našeg reportera, nisu pravili probleme policajcima koji ih prate.

foto: Espreso.co.rs

- U Srbiji sam već tri meseca, neki od nas su ovde već pola godine. Idemo do mađarske granice da im kažemo da je otvore, da protestujemo. Nama nije cilj da ostanemo ni u Mađarskoj, ni u Austriji ni u Srbiji, mi idemo dalje. Moja destinacija je Francuska - rekao je Habir Han, jedan od "šetača" za naš portal.

Trenutno se nalaze na Batajničkom drumu i idu ka Batajnici. Zauzeli su celu traku u smeru od grada ka tom naselju. Saobraćaj se odvija usporeno i stvorile su se velike kolone vozila, koja ih zaobilaze u momentima kada oni prave pauze.

(Espreso.co.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.