On će naslediti Sinišu Malog? Ko je SNS-ov kandidat za gradonačelnika?
Foto: Espreso

imaće široku podršku

On će naslediti Sinišu Malog? Ko je SNS-ov kandidat za gradonačelnika?

Lider SNS Aleksandar Vučić navodno namerava da za gradonačelnika prestonice kandiduje Nikolu Selakovića, bivšeg ministra pravde
Objavljeno:

Vrh Srpske napredne stranke blizu je odluke da istovremeno sa predsedničkim izborima u maju 2017. raspiše i izbore za grad Beograd, tvrde politički izvori Danasa. Lider SNS Aleksandar Vučić navodno namerava da za gradonačelnika prestonice kandiduje Nikolu Selakovića, bivšeg ministra pravde.

foto: Beta

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

To bi značilo da Selakovića, kao i predsedničkog kandidata naprednjaka, podržava šira politička grupacija okupljena oko SNS.

U opozicionim strankama nezvanično kažu da su spremni za takav scenario i dodaju da postoji mogućnost i da Vučić Selakovića čuva za mesto predsednika Srbije i to posle izmene Ustava kojim bi se propisalo da se predsednik države bira u parlamentu.

foto: Stock

Kako kažu izvori lista Danas, među partijama takozvane demokratske opozicije još nije bilo zvaničnih razgovora o gradskim izborima, ali se i o njima razmišlja i postoji ideja da demokratska opozicija osim sa zajedničkim kandidatom za predsednika Srbije izađe i sa zajedničkim kandidatom za gradonačelnika Beograda.

Da bi ta ideja bila realizovana, kako navode naši sagovornici, najpre se moraju završiti izbori u DS, ali, što je još važnije, treba videti kako stvari stoje sa građanskom inicijativom Ne da(vi)mo Beograd. Može se pretpostaviti da Inicijativa, kako sada stvari stoje, neće stati iza bilo kog političkog igrača, odnosno kandidata opozicije, a nije ni isključeno da Inicijativa i sama učestvuje na tim izborima.

(Espreso.co.rs / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.