Beograd će danas biti zabranjeni grad! Dolazi potpredsednik SAD, ove ulice morate da izbegavate! (MAPA)
Foto: AP, Fonet, Stefan Jokić

pod opsadom

Beograd će danas biti zabranjeni grad! Dolazi potpredsednik SAD, ove ulice morate da izbegavate! (MAPA)

Kad je prošli put bio u Srbiji zavarivali su šahte, zabranjivali ljudima da otvaraju prozore, a snajperisti su bili na svim krovovima
Objavljeno: 07:06h

Dve hiljade policajaca i američki obaveštajci paralisaće danas Beograd zbog posete potpredsednika SAD, Džozefa Bajdena.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prošlog puta se plan prolaska držao u strogoj tajnosti, a tako je i ovog puta, ali kako je sastanak s državnim vrhom u Palati Srbija, neprohodnost očekuje pre svega Novi Beograd - glavni bulevar i Bulevar Mihajla Pupina, dok će prostor oko SIV biti potpuno pod opsadom.

Beograd ponovo pod opsadom: Bajdena će čuvati obaveštajci i 2.000 policajaca

Stanari s Novog Beograda sećaju se prošle posete ovog zvaničnika, kad nisu smeli da izađu ni na terasu, jer se o bezbednosti drugog čoveka SAD vodila detaljna briga.

Prostor oko Palate Srbije će se kontrolisati do detalja, pa se očekuje da se i ovog puta stanarima savetuje da ne izlaze iz kuće, kao što je bio slučaj i prošlog puta.

Novobeograđani su pešačili i kad je dolazila Hilari Klinton, no ovaj put će, veruje se, neke ulice na Novom Beogradu biti potpuno zatvorene za saobraćaj.

foto: Google map

Očekuje se i da će deo bulevara Nikole Tesle takođe biti zatvoren, jer se nalazi odmah iza palate u kojoj će se Bajden sastati sa Vučićem i Nikolićem.

Sastanak u Palati Srbije održaće se oko 15 sati, dok će Bajden na VIP ulaz aerodroma stići oko podneva.

I dok se analitičari i političari pitaju koji je razlog posete i kakav će uticaj ova poseta imati na poziciju Srbije, svaki Beograđanin koji sutra ide na posao ili na fakultet pita se samo jedno: kako preživeti dan u zakrčenom saobraćaju?

Koje krajeve grada, ako možete, morate da izbegnete?

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.