BACILI SU U SENKU I ZEMUNCE: Sve tajne najmoćnijeg klana u Srbiji, surčinskog klana! (VIDEO) (FOTO)
Foto: Dado Đilas, Youtube printscreen

tvrdili da nisu mafija

BACILI SU U SENKU I ZEMUNCE: Sve tajne najmoćnijeg klana u Srbiji, surčinskog klana! (VIDEO) (FOTO)

Kako je jedan klan uspeo da skoro deceniju vlada prestonicom, ali i ovim delom Evrope?
Objavljeno:

Surčinski klan počeo je da se pojavljuje na mapi beogradskog podzemlja polovinom devedesetih, jedne od najburnije decenije u našoj zemlji.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kažu da pojavio u trenu kada je dorćolski i zemunski klan "krvario", pa da su Surčinci isplivali, preuzimajući primat na BG tržištu droge i kradenih automobila.

Navodno je prvi tekst, kako tvrdi nedeljnik Vreme, o ovom klanu napisao novinar Milovan Brkić, ali se nije dobro "proveo". Nakon teksta, u maju 1995 godine, došla su dva lica sa službenim legitimacijama, odveli ga u sedište bande u tržnom centru Kotobanja i više sati ga tukli i ponižavali u automehaničarskoj radnji.

To je potvrdilo tezu da su Surčinci imali veze u svim sferama vlasti i društva, naročito policije. Brkić je tada označio dva imena kao glavna u ovom klanu: Zoran Šijan, prvak Jugoslavije u kik boksu, kao vođa, i njegova desna ruka - Ljubiša Buha Čume.

Ipak, kako je Šijan jednom prilikom objasnio, uvek mu je smetala etiketa "mafije", "klana".

Za Svedok, iz 1998. godine, govorio je ovako:

- Meni i mojim prijateljima smeta kada nas nazivaju nekakvim gangom ili mafijom iz Surčina. Mi zaista nismo mafija, niti smo to ikad bili. Znamo se od rođenja, naše druženje je počelo od malih nogu, traje i danas, i trajaće... Uvek smo protiv svega onoga što se dešava u Beogradu, kada su u pitanju međusobni obračuni ili pucnjave. Mi se time nikada nismo bavili - kazao je on.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.