DSS: DJB nas odbio, prihvatili smo predlog SNS za Vračar!
Foto: Dragana Udovičić

Vračar dobija novu vlast

DSS: DJB nas odbio, prihvatili smo predlog SNS za Vračar!

Na sastanku Gradskog odbora DS S Beograd odlučeno je da bude prihvaćen predlog SNS i DSS će činiti deo skupštinske većine uz preuzimanje odgovornosti za resor kulture i obrazovanja
Objavljeno: 12:49h

Gradski odbor DSS za grad Beograd saopštio je da je prihvatio predlog SNS da bude deo skupštinske većine u beogradskoj opštini Vračar.

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

Gradski odbor DSS saopštio je da je u ponedeljak, 4. jula ponudila pokretu Dosta je bilo manjinsku podršku za upravljanje opštinom Vračar.

Podrška podrazumeva, kako se navodi, predlog da to uradi i Demokratska stranka i sve druge stranke kako bi Pokret Dosta je bilo u praksi realizovao proklamovana načela pune transparentnosti i departizacije. Dan nakon predloga Demokratske stranke Srbije, Pokret Dosta je bilo obavestio je javnost da ponudu ne prihvata uz obrazloženje da ostaju verni koalicionom sporazumu koji imaju sa Demokratskom strankom, mada su izgubili odborničku većinu za takvu vlast. U večernjim časovima istog dana Demokratska stranka i Pokret Dosta je bilo zajednički su saopštili da ponuda DSS praktično i ne postoji, označivši je kao „navodnu“, iako ju je istog dana Pokret Dosta je bilo brže bolje odbio.

Nakon što je Pokret Dosta je bilo odbio ponudu DSS, Srpska napredna stranka je uputila zvaničan predlog Demokratskoj stranci Srbije da učestvuje u razgovorima oko formiranja vlasti. Na sastanku Gradskog odbora DS S Beograd odlučeno je da bude prihvaćen predlog SNS i DSS će činiti deo skupštinske većine uz preuzimanje odgovornosti za resor kulture i obrazovanja. Gradski odbor Demokratske stranke Srbije u ovakvoj odluci rukovodili su sledeći principi: Vračaru nije potrebna prinudna uprava niti novi izbori koji bi zaustavili razvoj ove opštine za još najmanje šest meseci i da je za vreme dvadesetdvogodišnje vladavine DS na Vračaru urađeno dosta kvalitetnih stvari, ali i onih kojima se vlast ne može dičiti. Poslednjih deset godina DSS je opozicija na Vračaru, a vlast nije prihvatila gotovo nijedan predlog niti sugestiju koju smo godinama upućivali.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.