Priča o ocu i kćerki iz jedne beogradske pekare rastopila je internet, i podsetila na prave vrednosti (FOTO)
Foto: Dado Đilas

svi šeruju ovaj post

Priča o ocu i kćerki iz jedne beogradske pekare rastopila je internet, i podsetila na prave vrednosti (FOTO)

Status jednog Beograđanina naterao je celu zemlju na razmišljanje o tim malim, skromnim ljudima, koji u tihoj nadi čekaju neko bolje sutra
Objavljeno: 22:05h
Jedan Beograđanin
zatekao se u pekari blizu autobuske stanice, i tamo zapazio jednu studentkinju koja je jela sa svojim ocem. student
otac

Pored nje je čovek...55 godina...nizak...sed...sa brkovima požutelim od duvana...prastarim pantalonama, cipelama iz Trsta i rasparenom košuljom...Maneken radnika jedne od onih fabrika za koje čujemo na televiziji kada njihovi sindikati blokiraju neku prugu ili autoput...nervozan...i očigledno na mestu na kome ne pripada...nesnađen u gužvi i napetosti...i Srbiji...i u Dvehiljaditim... Izgleda kao otac koji je došao da poseti ćerku na studijama u Beogradu...da vidi gde i kako živi...da bude malo ponosan...i da ima šta da priča sledećih dva meseca na kafi na poslu.

No, ono što mu je posebno privuklo pažnju u ovoj priči je njihovo "otimanje" oko kusura, koji je ostao posle kupovine bureka za oca, i malog kroasana za ovu skromnu devojku.

foto: Profimedia

Ona pokušava da mu ubaci kusur od par žutih i zelenih novčanica u džep... On je oštar u neprihvatanju... „Neka neka, imam ja još od stipendije...tebi treba više.....“ izgovara ćerka... Otac se brecnu...godinama uvežbano dostojanstvo i dozvoljeni minus se sukobiše u trenu u njegovoj glavi i on pokleknu i prihvati pozamašnu pozajmicu...od 176 dinara... Jedu ćutke... Zajedno su... Uživaju...

Devojka mu se zahvaljuje na poseti, kaže kako joj je drago što je bio, i dodaje ono čuveno: čim prođe junski rok, eto mene kući. U centru Beograda: Novinarka je radila svoj posao, a iza njenih leđa... (VIDEO) Sve je ovo svedoka ove obične situacije nateralo da se seti svih tih "malih" ljudi koji se tiho nadaju boljem sutra, prebrajajući svaki dinar da svoje dete izvedu na put.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.