Rekli su da će da me sruše, da mi isključe vodu i struju! Ovo je priča poslednjeg čoveka iz Savamale! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

poslednja kuća

Rekli su da će da me sruše, da mi isključe vodu i struju! Ovo je priča poslednjeg čoveka iz Savamale! (FOTO)

Nakon fantomskog rušenja, sve je sravnjeno sa zemljom, sem jednog objekta. Kuće Ivana Timotijevića
Objavljeno: 14:33h
Savamala je ostala pusta
Granice su pređene
ljudi sa fantomkama sravnili sve sa zemljom. Samo za mame i bebe: Klupa za dojenje u Tašmajdanskom parku (FOTO)
jedan objekat koji nije srušen kuća Ivana Timotijevića. poslednja kuća uspela da izbegne fantomke i bagere. I trenutno jedina stoji naspram radova projekta Beograd na vodi.
foto: Filip Plavčić
K ako je Ivan uspeo da "preživi" fantomsku akciju i šta je video te noći? Čuo sam ih kako tutnje
greška što su rušili noću. trebalo je u toku dana mene nisu dirali, znaju i oni zašto
foto: filip plavčić
ne bi se dobro proveli. Ostali bi obeleženi Tavan mi je pun pčela , osa i stršljenova. Ništa bolje od prirodne odbrane .
foto: filip plavčić
Preko puta njegove kuće radi se u punom jehu, a bageri i mašine su to konstantno. biciklisti su pored majstora, najčešći prolaznici. Komšije su, odavno rešile svoje pitanje.
foto: Filip Plavčić
preko ličnih veza uspeli da se udome. nudili desetak stanova. Majstore za tebe najlepši stan stvarno lep. Ali, kada pitam kakvi su uslovi, iz odgovora jasno vidim da je u pitanju teška muljaža. pripremili i predugovor u kome stoji klauzula da imaju prava da me isele iz njega ukoliko izgubim sudski spor sa državom razlog zbog kojeg nije pristao na njihove ponude.
foto: Filip Plavčić
u zamenu nudili stan, sa pravom na korišćenje od 5 godina. neke njegove komšije pristale na to i pogrešile, jer će završiti na ulici. A, on to sebi ne može da dozvoli jer - nije sam. jasno mu je da je donekle i sam kriv za situaciju u kojoj se našao. 30 godina je radio u firmi Iskra i u njoj je dočekao i penziju. dobio, prvo sobu, a zatim i ceo prostor koji je naknadno preuredio u kuću, nije znao da zemljište ne pripada Iskri.
foto: filip plavčić
saznao da je vlasnik zemljišta Železnica Srbije, kako i piše u katastru, kada je pre nekoliko godina pokušao da legalizuje kuću.
foto: Filip Plavčić
Stanujem ovde skoro 30 godina sada odjednom ja sam pravno nevidiljiv. kada sam im plaćao porez i ostalo, tada su me videli i to odlično
foto: Filip plavčić
za Timotijevića i njegovu situcaju nisu zainteresovani nigde, unajmio je advokata i pokrenuo spor kako bi rešio svoje pitanje. završio na Apelacionom sudu kroz njegovu kuću su "vršljali" svi.
foto: filip plavčić
Odavno su mi rekli da će da me sruše isključe vodu, struju Pokušali su da me pritisnu da posustanem nisu uspeli. Borim se za svoju porodicu i boriću se do samog kraja projekta Beograd na vodi nema ništa protiv, da je dobro da se radi, nije zlopamtilo i da se ne ljuti na njih, jer im je čak i pomagao pozajmljivao struju za gradilište kada je premijer dolazio da postavlja kamen temeljac.
foto: filip plavčić
Ivan i njegova supruga sada su okruženi ruševinama. on je nasmejan. U njegovom glasu nema ljutnje i besa. ne ucenjuje, samo želi da se izbori za svoje stanarsko pravo koje mu pripada.
foto: filip plavčić
Ne želim ništa više od onoga što mi prpada manjim stanom, ali da je moj ili da bar imam stanarsko pravo. boriću se do samog kraja i istrajati u tome da svojoj suprugi, ćerkama i unukama obezbedim krov nad glavom
foto: filip plavčić
naglašava da nije lju Iz njega izbija odlučnost i snaga koji su mu potrebni da istraje u ovoj borbi!

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.