Crnogorci i spoznoruše u žalosti! Obilićev venac postaje pešačka zona! (FOTO)
Foto: Beoinfo

Tumbanje

Crnogorci i spoznoruše u žalosti! Obilićev venac postaje pešačka zona! (FOTO)

Obilićev Venac će biti pretvoren u pešačku zonu, a radovi počinju već u julu
Objavljeno:

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je tender za izbor izvođača radova kojima bi Obilićev Venac bio pretvoren u pešačku zonu, a očekuje se da počnu sredinom jula. 10 najluđih gajbi u BG, najskuplja je 2 mil. evra! Bazeni, vinski podrumi, zvezdani plafoni... (FOTO) Ovaj novi deo pešačke zone biće popločan na isti način kao i Knez Mihailova ulica, čime će biti zaokružena celina koja je započeta još osamdesetih godina, a projekte je uradio arhitekta Branislav Jovin sa svojim timom.

foto: Beoinfo
U okviru radova predviđena je i sadnja 50 novih stabala drveća, nove zelene površine, postavljanje klupa i novih svetiljki, ali i zamena dotrajalih podzemnih instalacija. Uporedo s radovima, koji bi trebalo da traju šest meseci, izvodiće se i radovi na rekonstrukciji i nadgradnji garaže, čime se praktično nadomešćuju parking mesta bez kojih će grad ostati zatvaranjem ulica za saobraćaj na ovom prostoru.
foto: Beoinfo
Kolski ulaz u garažu će ubuduće biti iz Maršala Birjuzova, dok će pešaci moći iz garaže direktno da izlaze na novi Obilićev venac. (Espreso.co.rs / Beoinfo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.