MALI O BEOGRADU NA VODI I NOVOJ AUTOBUSKOJ STANICI: Radovi kreću već u utorak!
Siniša Mali je obišao radove na Beogradu na vodi, Foto: Beoinfo

U Obilasku radova

MALI O BEOGRADU NA VODI I NOVOJ AUTOBUSKOJ STANICI: Radovi kreću već u utorak!

Još jednom je zahvalio radnicima koji vredno rade po svim vremenskim uslovima

Objavljeno: 13:16h

Gradonačelnik Siniša Mali obišao je radove na projektu Beograd na vodi i poručio da upravo taj projekat pokazuje da gradska uprava ispunjava obećano - Beograd grad kranova, investicija i novih radnih mesta.

Mali je obilazeći radove rekao da je danas, u subotu, po snegu na gradilištu oko 1.200 radnika kojima je zahvalio na tome što vredno rade u svim vremenskim uslovima.

- Naš cilj sa Beogradom na vodi bio je i da pokrenemo našu građevinsku industriju - podvukao je gradonačelnik.

Siniša Mali ističe da Beograd mora da bude grad kranova i gradilišta
Siniša Mali ističe da Beograd mora da bude grad kranova i gradilištafoto: Beoinfo

Kako je rekao "neki kažu da se u Beogradu na vodi grade samo dve zgrade", i poručio da je na to odgovor slika koja to demantuje, gradi se uveliko tržni centar sa 300.000 kvadratnih metara, odmah do su radovi i na visokoj kuli "Sent Ridžis", zatim na još dve nove stambene zgrade od kojih je jedan stigla do devetog sprata...

- Dakle, Beograd na vodi se gradi i obećanje koje smo dali kao gradska uprava da će Beograd biti grad kranova, dizalica, investicija, novih radnih mesta Beograd na vodi pokazuj - rekao je gradonačelnik.

Siniša Mali je pohvalio radnike koji rade u svim vremenskim uslovima
Siniša Mali je pohvalio radnike koji rade u svim vremenskim uslovimafoto: Beoinfo

Još jednom je zahvalio radnicima koji vredno rade po svim vremenskim uslovima kako bi ispunili ciljeve i kako bi Beograd na vodi bio ponos i još jedna lepa slika grada.

On je ocenio da je izgradnja nove autobuske stanice, koja će početi u utorak, sjajna vest za Beograđane i istakao da će se time ne samo smanjiti saobraćajne gužve već Beograd dobija i još jedan novi veliki infrastrukturni objekat.

Siniša Mali je najavio da u utorak počinje izgradnja nove autobske stanice
Siniša Mali je najavio da u utorak počinje izgradnja nove autobske stanicefoto: Beoinfo

- Nova autobuska stanica sjajna je vest građane Beograda. Kao što smo i obećali juče je izdata građevinska dozvola za izgradnju nove autobuske stanice. Umesto postojeće u Savskom amfiteatru izgradićemo novu i radovi kreću već u utorak - rekao je gradonaccelnik prilikom obilaska radova na projektu Beograd na vodi.

Gradonačelnik je ponovio da će već u utorak bageri, mašine, dizalice...početi sa radom u bloku 42, gde će biti nova autobuska stanica, i precizirao da će radovi trajati 18 meseci.

Siniša Mali je otkrio da grad donira zemljište, a BAS novac za novu autobusku stanicu
Siniša Mali je otkrio da grad donira zemljište, a BAS novac za novu autobusku stanicufoto: Beta

Naveo je da se radi zajedno sa Beogradskom autobuskom stanicom, s tim da Grad Beograd investira zemljište, a BAS investira novac.

Dodao je da je reč o projektu "prelepe autobuske stanice koja će biti na ponos svim Beograđanima".

- Ne samo da rešavamo saobraćajne gužve, jer dnevno hiljadu autobusa uđe u prostor Savskog amfiteatra, već dajemo Beogradu još jedan veliki infrastrukturni objekat - rekao je Mali.

Beograd na vodi
Beograd na vodifoto: Beoinfo

On je podsetio da je pre dve godine otvoren "Prokop" i stavljen u funkciju, ponovio da u utorak kreće da se gradi nova autobuska stanica...

- Obećanja koja smo dali ispunjavamo, još jedno veliko gradilište, još jedna velika stvar za Beograđane - poručio je Mali.

Nova autobuska stanica, čija će izgradnja koštati 25 miliona evra, imaće 130 perona i još najmanje 53 parking mesta za duže zadržavanje autobusa, a primaće i međugradski, međumesni, turistički i međunarodni saobraćaj.

BONUS VIDEO: Espreso Twitter: Miljan Damjanović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.