GRAD BEOGRAD OBJAVIO KONKURS ZA INTERNO RASELJENE: Nudi se pomoć za kupovinu i renoviranje kuća
Objavljen konkurs za raseljena lica, Foto: Nebojša Mandić

javni poziv

GRAD BEOGRAD OBJAVIO KONKURS ZA INTERNO RASELJENE: Nudi se pomoć za kupovinu i renoviranje kuća

Poziv se odnosi na sva interno raseljena lica, odnosno lica koja borave u privatnom smeštaju, kao i lica iz neformalnih kolektivnih centara koja borave na teritoriji grada Beograda.

Objavljeno: 06:42h

Sekretarijat za socijalnu zaštitu objavio je danas javni poziv svim interno raseljenim licima da se prijave na konkurs za dodelu pomoći najugroženijima, saopštio je Sekretarijat za informisanje gradske uprave.

Konkurs će, kako se navodi, trajati do 22. marta. Poziv se odnosi na sva interno raseljena lica, odnosno lica koja borave u privatnom smeštaju, kao i lica iz neformalnih kolektivnih centara koja borave na teritoriji grada Beograda.

Predmet javnog poziva je pomoć interno raseljenim licima dok su u raseljeništvu, koja borave na teritoriji grada Beograda, uključujući članove njihovog porodičnog domaćinstva, pri kupovini najmanje 17 seoskih kuća sa okućnicom i dodatne pomoći namenjene za građevinski materijal za popravku ili adaptaciju predmetne seoske kuće sa okućnicom, u cilju stvaranja ili poboljšanja uslova stanovanja.

Da bi korisnik stekao mogućnost da ispuni sve formalno pravne uslove, odnosno da prođe na ovom javnom pozivu, ne može da ima rešeno stambeno pitanje u Srbiji, niti da je obnovio ili prodao imovinu na teritoriji prethodnog prebivališta.

Grad je za navedenu namenu odobrio sredstva u iznosu od 1.330.000 dinara po porodičnom domaćinstvu korisnika.

- Grad u saradnji sa relevantnim republičkim i međunarodnim institucijama kontinuirano sprovodi programe za stambeno zbrinjavanje izbeglih i interno raseljenih porodica. Sekretarijat za socijalnu zaštitu Grada Beograda je od 2014. do 2017. zbrinuo ukupno 222 porodice, a u okviru Regionalnog stambenog programa, koji se realizuje od 2015., obuhvaćeno je ukupno 925 porodica izbeglih i interno raseljenih porodica - izjavila je sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Svi koji su zainteresovani za konkurs, obrazac prijave, obrazac izjave, kao i spisak potrebne dokumentacije mogu preuzeti u prizemlju zgrade Gradske uprave Grada Beograda, u Ulici 27. marta 43-45, u kancelariji broj 10, ili kod poverenika gradskih opština Grada Beograda.

Dodatne informacije u vezi javnog poziva mogu se dobiti na broj telefona 011/330-9750, 011/33-44-625 i 011/330-9303.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Kurir.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.