VESIĆ: 50 domaćinstava u Malom Mokrom Lugu dobiće mogućnost priključenja na gradsku kanalizacionu mrežu
Goran Vesić u razgovoru sa građanima, Foto: Fonet/Ilustracija

radovi će trajati do marta

VESIĆ: 50 domaćinstava u Malom Mokrom Lugu dobiće mogućnost priključenja na gradsku kanalizacionu mrežu

Vesić je istakao da radovi koštaju 28 miliona dinara i da će biti završeni krajem marta

Objavljeno: 13:57h

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže u delu naselja Mali Mokri Lug čime će oko 50 domaćinstava dobiti mogućnost priključenja na gradsku kanalizacionu mrežu.

Vesić je istakao da radovi koštaju 28 miliona dinara, da će biti završeni krajem marta i da se izvode se u pet ulica: Biljane Jovanović, Bojadžijska, Vinogradska, Teodosijeva i Slobodana Berberskog.

- Kada završimo radove, priključićemo kuće na postojeće kolektore koji se nalaze u ulicama Mihajla Todorovića i Vladimira Tomanovića i na taj način će ovaj deo Malog Mokrog Luga dobiti kanalizaciju. Na ovaj način smo počeli da rešavamo problem kanalizacije u ovom naselju jer veći deo naselja mora da sačeka vezu prema mokroluškom kolektoru koji se nalazi pored autoputa - pojasnio je Vesić.

Da bi se to uradilo, dodao je on, neophodno je da se ubrza proces deobe parcela i eksproprijacije kako bi se napravila veza Malog Mokrog Luga sa mokroluškim kolektorom.

- Kada to završimo, a očekujemo da završimo do jeseni ove godine, onda možemo da raspišemo tender i da radimo kanalizaciju za kompletan Mali Mokri Lug kako bi svi građani koji žive u tom naselju imali kanalizaciju - rekao je Vesić i dodao da je to deo plana da do 2025. godine svaka kuća na teritoriji grada Beograda ima kanalizaciju.

Govoreći o radovima u Malom Mokrom Lugu, on je naveo da je u poslednje četiri godine urađena nova zdravstvena stanica, rekonstruisana Osnovna škola "Dragojlo Dudić", urađena zgrada mesne zajednice, podeljeno 100 kanti za smeće, asfaltirane ulice, te da se trenutno izvode radovi u Prvomajskoj ulici.

Bonus video:

Espreso intervju, Ksenija Radovanović i Dobrica Veselinović, Ne davimo Beograd

(Espreso.co.rs/ Izvor: Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.