Mali: Beograd u avgustu dobija prihvatilište za 48 dece
Siniša Mali je najavio otvaranje prihvatilišta, Foto: Beta

gradonačelnik obišao radove

Mali: Beograd u avgustu dobija prihvatilište za 48 dece

- Trenutno se ugrađuje lift i sređuju elektro instalacije - istakao je gradonačelnik

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da će Prihvatilište za decu i mlade na Zvezdari, čija je rekonstrukcija u toku, biti otvoreno u avgustu ove godine.

Mali je prilikom obilaska radova na objektu površine 1.700 kvadrata rekao da je u decembru završena prva faza rekonstrukcije u okviru koje su urađeni krov i fasadna stolarija, a da će druga faza biti završena do kraja jula.

- Trenutno se ugrađuje lift i sređuju elektro instalacije, a planirano je da do kraja jula sredimo i ostale instalacije i da u avgustu Beograd ima najlepše i najmodernije Prihvatilište u ovom delu Evrope - istakao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima prestonica od 1998. godine nema adekvatno Prihvatilište za decu već se iznajmljuje prostor od 250 kvadrata, a obnovljena kuća na Zvezdari, kako je naveo, imaće kapacitet za 48 korisnika i ujedno će biti svratište za 30 osoba.

- Objedinićemo obe funkcije u ovom prostoru. Imaćemo mogućnost da na pravi način pristupimo deci o kojoj nema ko da brine i da rešavamo njihove probleme. Za mene lično ovo je jedno od najvažnijih obećanja koje smo dali pre dve godine i koje sada ispunjavamo - rekao je Mali.

Dodao je da Grad na pravi način pokazuje kako vodi odgovornu socijalnu politiku i brine o onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.