Vesić: Za 4 godine na Voždovcu urađeno 80 km novih puteva
Vesić je rekao da se ovoliko na Voždovcu nije uradilo desetinama godina unazad, Foto: Fonet

radi se

Vesić: Za 4 godine na Voždovcu urađeno 80 km novih puteva

Vesić je rekao da je ukupna vrednost radova u ulici Voje Radića 50 miliona dinara

Objavljeno:

Na teritoriji opštine Voždovac za poslednje četiri godine urađeno je 80 kilometara novih puteva, rekonstruisano 46 kilometara puteva i izgrađeno 81 kilometar kanalizacione mreže, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić prilikom obilaska radova na asfaltiranju ulice Voje Radića u voždovačkom naselju Mala Utrina.

- Na Voždovcu se toliko nije uradilo desetinama godina unazad i to je pravi primer kako zajedno mogu da rade Vlada Srbije, Grad Beograd i opština - rekao je Vesić i istakao da je ukupna vrednost radova u ulici Voje Radića 50 miliona dinara.

Kako je istakao, naselje Mala Utrina je pravi primer šta je sve Grad Beograd uradio poslednjih nekoliko godina za prigradske delove grada.

- Ovo naselje do pre nekoliko godina nije imalo uređeno vodosnadbevanje, kao ni kanalizaciju. Ulice desetinama godina nisu rađene, a nisu imali ni gas - naveo je Vesić i dodao da danas to naselje ima završenu sekundarnu kanalizaciju koja treba da bude priključena na Jelezovački kolektor što će omogućiti da sve kuće budu priključene na kanalizaciju.

U naselju Mala Utrina postavljene su i nove vodovodne cevi, izvršena je gasifikacija, a osim toga uređene su i ulice, dodao je gradski menadžer. Navodeći da je ulica Voje Radića dugačka tri kilometra, on je rekao da radovi uključuju i trotoare sa ivičnjacima, rekao je Vesić.

On je ocenio da Mala Utrina postaje pravo urbano naselje čiji stanovnici mogu da kažu da konačno žive onako kako treba da žive svi građani Beograda.

Vesić je istakao da je u poslednje četiri godina u razvoj prigradskih naselja uloženo 350 miliona evra što je više nego u periodu od 2008. do 2012. godine kada je uloženo manje od 100 miliona evra.

Bonus video:

Miljan Damjanović, intervju

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.