LDP PROZIVA SRBIJANKU TURAJLIĆ: Kako je Đilas bio loš 2008, a danas je odličan kandidat za gradonačelnika Beograda?
Foto: Fonet

šta ćemo sad?

LDP PROZIVA SRBIJANKU TURAJLIĆ: Kako je Đilas bio loš 2008, a danas je odličan kandidat za gradonačelnika Beograda?

Profesorka Beogradskog univerziteta u penziji veruje da je kandidatura Đilasa dobitna kombinacija za izbore u Beogradu. Nisu svi oduševljeni

Objavljeno: 11:31h

Srbijanka Turajlić, profesorka Beogradskog univerziteta u penziji, izjavila je da veruje da je kandidatura Dragana Đilasa dobitna kombinacija za izbore u Beogradu. Ona je u Novom danu televizije N1 upozorila da je uništavanje obrazovanja najveća tragedija koja nam preti.

Pokret slobodnih građana se odlučio da da podršku Đilasu tako što ga većina ljudi u pokretu ceni, pokazao je da ima mnogo više razumevanja za građane i socijalno stanje u gradu nego sadašnja vlast.

- Znam Đilasa iz najranijih dana, bio je prorektor u vreme najozbiljnijih protesta i pokazao je veliku hrabrost da se licem u lice suprotstavi Slobodanu Miloševiću, i to se mora ceniti. On je vrlo uspešan čovek, četiri godine je bio gradonačelnik, a onda je ponovo izabran ogromnom većinom da obavlja tu funkciju, pobedio je dva puta Aleksandra Vučića, što mu on, mislim, ni danas nije oprostio, i onda je zapravo jednom ružnom koalicijom skinut s tog položaja. Čini mi se da u ovome ima i neke koskmičke pravde - rekla je Turajlićeva.

foto: FoNet

Đilas je pokazao je šta može da uradi, ali i da nije uradio za Beograd toliko, kaže ona, "ovaj haos i ovo strašno stanje koje su napravili (Goran) Vesić i (Siniša) Mali je dovoljno da se stvar promeni i mora da se promeni".

- Nedavno sam saznala da je on platio prekršajnu kaznu jer je podigao plate vaspitačima i davao dodatak penzionerima s penzijama ispod 20.000. Napusprot tome, imate bacanje para u fontanu, u novu kaldrmu, to su stvari koje nisu za poređenje - kaže ona.

foto: Dragana Udovičić

Turajlićeva je dodala da je Đilas je dosta dugo razmišljao da li ovo mu još jednom treba u životu i navela da ona ovaj povratak u politiku doživlja kao "njegovu žrtvu":

- To nije stvar samo ambicije, jer je jednom već radio kao gradonačelnik i radio je to dobro, nema potrebu da pokazuje sve isto. Ali se kao čovek i kao roditelj dece koja žive u Beogradu, zapitao da li je u redu da se povuče i da pusti da ovi sve upropaste.

Ona je podsetila da je 2014. Đilas dobio više glasova nego DS na republičkim izborima, a to je bilo kada je Boris Tadić napustio stranku.

- Vidite da je on te glasove dobio od građana, a ne od DS. I ti građani koji su tek sad razumeli šta može biti kad imate lošeg gradonačelnika, plus birači DS-a, mislim da je to izvesno dobitna kombinacija - rekla je ona.

foto: Beta

Navela da nema problem sa više listi i da je sigurna da bi Dragan Šutanovac i Đilas mogli da sarađuju u gradskoj skupštini. Kako je objasnila, ima problem samo s onim grupama koje insistiraju na tome da idu same na izbore iako neće preči cenzus i direktno daj uglasove Vučiću.

Turajlić je rekla i da bi Đilas i Vesna Rakić Vodinelić kao kombinacija u gradskoj skupštini bili "tim snova".

- Ja Đilasa nisam čula da je rekao - ja ću da se kandidujem i neću prihvatiti ništa drugo nego da budem gradonačelnik. On ima kapaciteta i hoće da pomogne ovom gradu. Mislim da bi odlična kombinacija u gradu bili Đilas i Vesna Rakić Vodinelić, on kao menadžer, a Rakić Vodinelić kao vrsni pravnik, to bi bio tim snova. Ako bi ušli u skupštinu to bi bio drim tim - kazala je i dodala da će je čuditi oni koji Đilasa ne budu podržali.

Međutim, funkcioner LDP Kenan Hajdarević smatra da Turajlićeva nije tako dosledna kad je Đilasovova politička karijera u pitanju.

Kakvo je vaše mišljenje: da li treba podržati kandidaturu Dragana Đilasa?

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.