UKRALI SU MI TV I BOJLER ISPRED STANA NA VIDIKOVCU! Dok sam krečila s kevom, lopine su me ojadile za par sati!
Foto: Profimedia, Shutterstock, Ilustracija

gde mi živimo?

UKRALI SU MI TV I BOJLER ISPRED STANA NA VIDIKOVCU! Dok sam krečila s kevom, lopine su me ojadile za par sati!

A novi predsednik zgrade juče stupio na funkciju. I evo, već prvog dana je zakazao...

Objavljeno:

Kada je krađa u Srbiji u pitanju, izgleda da granice ne postoje. Neke stvari se mogu lako ukrasti, za neke morate malo više da se pomučite, ali u principu, ograničenja nema. Kradu šta stignu, na Boga ne misle.

Pre nepuna dva meseca krečila sam stan sa mamom i iznela ispred vrata od stana stari bojler. Obzirom da je stigao novi, ovaj je trebao da završi u selu (radio najnormalnije, samo je "školjka" malo promenila boju). Živim u soliteru na četrnaestom spratu, i moram da naglasim, zgrada je prekrivena kamerama. Dakle, video nadzor postoji u ulazu zgrade, po svim mogućim ćoškovima na prizemlju i naravno u liftu. Tačnije njih tri.

I pored tog nadzora, a i onog improvizovanog (babe i dede koje skeniraju svakog ko prođe, a onda ide skener kesa koje nosite), neko mi je usred bela dana ukrao bojler!

Iznela sam ga ispred vrata oko pola osam ujutru. Popodne krećem na posao, bojlera nema?! Nije preživeo ni šest sati, neko ga je zaboo. U meni je tada verovatno proradio potisnuti policijski inpektor, te sam sprovela istragu u zgradi. Prva adresa bio je predsednik kućnog saveta koji jedini ima pristup video nadzoru. Obrni okreni, ispostavilo se da bojler iz zgarde nije izašao, jer nijedna kamera nije zabelžila da je iznesen. Nije bojler kutija šibica, pa da se stavi u džep. Predesednik i njegova "svita" su me nagovarali da odustanem od potrage, ali to me nije sprečilo da idem od stana do stana i pitam komšije da li su nešto čuli, videli ili možda oni pružili pipke na moj bojler!

Nisam se ovajdila. Svi su ćutali kao zaliveni i tako se moja potraga završila. Znam da je bojler završio kod nekog od komšija, ali opet, nisam mogla ništa da uradim.

Jutros stižem na posao, zove me mama i kaže, "sine, ukrali nam TV".

Da li je ovo realno, pitam se?!

Televizor se pokvario (izgubila mu se boja) i juče sam ga iznela ispred stana, s namerom da danas odnesem majstoru. Kada sam jutros krenula na posao, bio je tu, ali samo sat vremena kasnije neko ga je "drpio". A novi predsednik zgrade juče stupio na funkciju. I evo, već prvog dana je zakazao...

Sad čekam da se pregledaju snimci kamere i da se ustanovi šta se desilo. Da li je opet ukrao neki komšija ili neko sa strane... Vala, od TV neću tako lako odustati!

I opet je u meni proradio potisnuti "spektor". Kao da sam počela da uočavam patern kod ovih krađa. Čini se da lopov ili više njih "operišu" isključivo od desetog sprata na gore, i obično u toku dana...

Pre samo mesec dana komšiji sa desetog sparta su ukradene kutije pune tegli.. Pre godinu dana sa mog sprata ukraden je kavez s kanarincem (komšinica je kavez iznela ispred vrata dok usisa stan jer se papagaj plašio zvuka usisvača), u aprilu ove godine, komšinici ispred mene neko je odneo pun paket novih pločica (renovirala je sat u to vreme)... Gde mi živimo?! Ono što kradete je džabe vama koji kradete, a kako kaže izreka "Što je džabe i bogu je drago".

Šta reći, da li na način na koji finkcioniše jedna zgrada, funkcioniše i ceo sistem u državi?

To be continued...

(M. B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.