NOVI MOST, TUNEL, METRO... Ne može Beograd da bude jedini višemilionski grad u Evropi bez toga! Mali otkrio i kada kreću radovi u Kneza Miloša!
Foto: Milan Obradović

Velike najave

NOVI MOST, TUNEL, METRO... Ne može Beograd da bude jedini višemilionski grad u Evropi bez toga! Mali otkrio i kada kreću radovi u Kneza Miloša!

On je kazao da grad radi na projektu izgradnje prihvatilišta za decu i omladinu bez roditeljskog staranja

Objavljeno: 11:34h

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je da prestonicu u narednom periodu očekuju mnogi veliki radovi i brojne novine koje se decenijama najavljuju. Tako će naredne godine, prema njegovim rečima, početi izgradnja novog mosta preko Save, 2019. tunel kroz Topčidersko brdo, a realne su šanse da se 2020. krene u izgradnju metroa, čija studija će biti gotova za devet meseci.

- Beograd ne može da bude jedini višemilionski grad u Evropi bez metroa. Stojim iza toga da metro možemo da počnemo da gradimo već 2020. godine sa dve linije koje su urađene na osnovu strategije razvoja Beograda do 2030. i na osnovu obavljenog brojanja putnika - rekao je Mali na televiziji "Pink".

foto: Fonet

Govoreći o rekonstrukciji Ulice kneza Miloša, on je kazao da će radovi početi 2018. godine.

- Rekonstrukcija Kneza Miloša radiće se u više faza. Sledeće godine se menja infrastruktura, a 2019. godine se gradi garaža. Dodaćemo još jednu saobraćajnu traku, tako da ih ima tri u jednom i tri u drugom smeru, uradićemo stazu za pešake i bicikliste. Za par meseci se gradi stambena zgrada u bivšoj nemačkoj ambasadi, a u zgradi MUP-a postavljen je kamen temeljac za stambeno-poslovni kompleks. U Kneza Miloša nas čeka i uređenje fasada, tako da će ova ulica dobiti potpuno drugačiji izgled - najavio je Mali.

On je kazao da grad radi na projektu izgradnje prihvatilišta za decu i omladinu bez roditeljskog staranja.

foto: Fonet

- Beograd nikada nije imao svoje prihvatilište, već je zakupljivao mali prostor od 250 kvadrata. Na Zvezdari smo našli odličan prostor od 1.700 kvadrata koji se trenutno rekonstruiše i za šta je grad izdvojio 97 miliona dinara - rekao je on.

Mali je gostujući na TV "Pink" rekao da je prezadovoljan obavljenim radovima u Beogradu što je "lepa slika Beograda", te da su ispunili obećanje i završili rekonstrukciju kvalitetno i na vreme.

Gradonačelnik Beograda je najavio otvaranje hotela Hilton za početak naredne godine i podsetio da je rušenjem nelegalnih objekata oko Slavije, trg dobio lepši izgled i postao prostraniji.

foto: Fonet

- Trudimo se da gradimo što brže i da radovi budu povoljni i kvalitetni. Za ovih nekoliko godina uspeli smo da uštedimo dosta novca, da vratimo dugove prethodne vlade i sada nam ostaje novca za ulaganje u važne stvari, škole, vrtiće, domove zdravlja - rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, na Slaviji je dodata još jedna traka, što omogućuje da više vozila prolazi trgom, i da bude bezbediji.

- Često sam obilazio rekonstrukciju trga, toliko često da svakog radnika znam po imenu. Želim da im se svima zahvalim što su po vrućinama, nevremenu, kiši i suncu radili od jutra do mraka. Ovo dosta govori o odgovornosti izvođača - rekao je Mali.

foto: Fonet

On je dodao i da se rekonstrukcijom Slavije, otvorila mogućnost za nabavku novih tramvaja.

- Radićemo na tome da nam javni prevoz bude što moderniji, da svaki autobus, tramvaj i trola ima klimu, grejanje, wi-fi. Ali da bi saobraćaj bio bolji, ulice moraju da nam budu bezbedne i rekonstruisane - rekao je Mali.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.