MALI SE PONOSNO PROVOZAO CENTROM BEOGRADA, I TO U TRAMVAJU: Sve završeno u rekordnom roku! (FOTO)
Foto: beograd.rs

konačno gotovi radovi!

MALI SE PONOSNO PROVOZAO CENTROM BEOGRADA, I TO U TRAMVAJU: Sve završeno u rekordnom roku! (FOTO)

Prvi radovi počeli su u maju, a potom su se nizali, sukcesivno i po fazama do avgusta, kada je startovala i rekonstrukcija Trga Slavija.

Objavljeno: 16:51h

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević obišli su danas tri saobraćajna čvora u gradu – Mije Kovačevića i Ruzveltovu, Trg Slavija i Bulevar oslobođenja, koji su nakon višemesečne rekonstrukcije pušteni u saobraćaj u ranim jutarnjim satima.

ŠTA STE KOG ĐAVOLA RENOVIRALI MESECIMA: Prošli smo Slavijom, Bulevarom, Ruzveltovom, GUŽVETINE ISTE KAO RANIJE! (VIDEO)

foto: beograd.rs

Kako je tom prilikom podsetio, prvi radovi počeli su u maju, a potom su se nizali, sukcesivno i po fazama do avgusta, kada je startovala i rekonstrukcija Trga Slavija.

foto: beograd.rs

– Tri veoma važne saobraćajnice završene su u rekordnom roku. Potpuno je obnovljena vodovodna mreža i postavljena nova kontaktna mreža, a Beograd je dobio tri kilometra novog asfalta. Zahvaljujem Beograđanima na strpljenju, ali i radnicima koji su bili angažovani i po kiši i po velikim vrućinama.

- Drago mi je što je domaće preduzeće obavilo sve radove, čime pokazujemo da građevinska industrija može da se oporavi, te da i po kvalitetu i po rokovima ispuni ono što grad želi – rekao je Mali.

foto: beograd.rs

Gradonačelnik je napomenuo da se na trotoarima obavljaju naknadni radovi, te da se na zahtev grada oni popločavaju, što bi trebalo da bude završeno za najviše petnaestak dana.

foto: beograd.rs

– Naredne godine očekuje nas rekonstrukcija Kraljice Marije, Cara Dušana, Džordža Vašingtona, a potom i Kneza Miloša, tako da ćemo iz godine u godinu maksimalno koristiti građevinske sezone – naglasio je Mali.

Siniša Mali najavio je i nabavku sto novih autobusa, a nakon analiza, i verovatno četrdeset novih tramvaja.

Razmišlja se i o kupovini novih elektroautobusa, koji su se pokazali kao veoma dobri, sa tendencijom da se u budućnosti u centru grada koriste samo oni.

foto: beograd.rs

Gradonačelnik je podsetio da će Slavija dobiti finalni izgled kada se bude počelo s realizacijom projekta metroa, jer je tu planirana metro stanica. Sada je obnovljen asfaltni zastor, signalizacija i stubovi javne rasvete, pešački prelazi su pomereni radi bezbednosti, nova su i stajališta i mobilijar, fontana je ponovo puštena u rad, a pri kraju je i sređivanje platoa nedaleko odatle.

– Sve ovo je rezultat zajedničkog napora, a naš posao je izgradnja lepšeg i boljeg Beograda i to tako da nove saobraćajnice neometano mogu da koriste pešaci, biciklisti, vozači – rekao je Mali.

foto: beograd.rs

Događaju su prisustvovali glavni urbanista Milutin Folić, pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, te sekretari za investicije, saobraćaj i javni prevoz Luka Petrović, Dušan Rafailović i Uglješa Mitrović, kao i v. d. sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš, predsednici opština Palilula, Savski venac i Vračar Aleksandar Jovičić, Irena Vujović i Milan Nedeljković, predstavnici Gradske uprave i komunalnih preduzeća.

(Espreso.co.rs / Beoinfo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.