ŠTA STE KOG ĐAVOLA RENOVIRALI MESECIMA: Prošli smo Slavijom, Bulevarom, Ruzveltovom, GUŽVETINE ISTE KAO RANIJE! (VIDEO)
Foto: Printscreen, na fotografiji: Slavija - Ruzveltova ulica i Bulevar oslobođenja

prvi dan nakon rekonstrukcija

ŠTA STE KOG ĐAVOLA RENOVIRALI MESECIMA: Prošli smo Slavijom, Bulevarom, Ruzveltovom, GUŽVETINE ISTE KAO RANIJE! (VIDEO)

Da ne poverujete, ali i to se dogodilo!

Objavljeno: 22:09h
Milica Božinović

Došao je i taj trenutak! Nakon 180 dana radova, u saobraćaj su pušteni Trg Slavija, Bulevar oslobođenja i Ruzveltova ulica.

Nakon višemesečnih gužvi, nervoze građana i konstantnih kolapsa na beogradskim ulicama, tri velike saobraćajnice opet funkcionišu! Naravno, ne bi Srbija bila Srbija kada bi nakon rekonstrukcija sve bilo u najboljem redu, pa je tako i ovog puta.

Naime, uprkos tome što je Slavija puštena u saobraćaj i što građani ovim potezom opet mogu da se kreću, problema ima i dalje. Mesta na kojima su nekada bili pešački prelazi, sada nisu, a Beograđani se na novine nisu navikli. Pretrčavaju ulice i dovode u opasnost i sebe i vozače. Oko čitavog trga se i dalje odvijaju radovi na trotoarima koji su na pojedinim mestima i dalje raskopani i bez ploča.

Dakle, Slavija je na neki način i dalje gradilište, ali "prohodnije", a možda je najveći problem što vozači uleću u kružni vodeći se svojim pravilima, a ne saobraćajnim znakovima.

Vozači su nervozni, iz svakog drugog automobila čuje se sirena, a mnogi pešaci zbunjeni novim, odnosno pomerenim pešačkim prelazima i autobuskim stanicama, postaju još nervozniji. Ipak, Beograd je na neki način ponovo prodisao.

Bulevar oslobođenja funkcioniše normalno, kao i Ruzveltova, ali, iako je puštena u promet i sve linije gradskog prevoza ponovo funkcionišu od Vukovog spomenika do Bogoslovije, ova ulica nije završena u potpunosti. I dalje se asfaltiraju neki delovi trotoara, kao i prilaz tržnom centru "Zira" gde se radovi oko prilaza i dalje odvijaju.

Ekipa Espresa krenula je u obilazak ove tri velike saobraćajnice, a ono što smo zabeležili možete pogledati u videu ispod.

Da su Beograđani jedva čekali kraj višemesečnih rekosntrukcija, i više je nego očigledno, a danas su trolejbusi, tramvaji i autobusi konačno počeli ponovo da saobraćaju redovnim trasama.

Na Slaviji je jutros proradila i muzička fontana. U zimskom režimu rada, ona će se uključivati u 9.00 i isključivati u 22.00 časa. Muzika se uz svetlosne efekte, svakodnevno emituje od 19.00 do 22.00, a mlaz vode dostizaće visinu od dva metra.

Iako su tri saobraćajnice koje su Beograđanima priređivale najviše muka proradile, prestonica je i dalje jedno veliko gradilište, a gužve ne manjkaju! Naime, radovi na Brankovom mostu i Gazeli traju i dalje, a ni nakon toga se neće staviti tačka na rekonstrukcije. Radovi tek predstoje, tako da, naoružajte se strpljenjem i ostanite pribrani!

Neki građani pak, ni jutros nisu doživeli "prosvetljenje" u gradu.

(M.B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.