SLIKA KOJE JE ŠOKIRALA BEOGRAĐANE: Skadarlija ASFALTIRANA? Nema više kaldrme?! (FOTO)
Foto: Espreso

iznenađenje dana

SLIKA KOJE JE ŠOKIRALA BEOGRAĐANE: Skadarlija ASFALTIRANA? Nema više kaldrme?! (FOTO)

Prolaznici su bili u potpunom šoku kada su prošli legendarnom ulicom

Objavljeno: 16:32h

Rekonstrukcija beogradskih ulica izazvala je mnogo pažnje, ali je zebnja bila najveća kada su uklonili kaldrmu iz čuvene Skadarske ulice, koja je jedina u gradu zadržala pravi boemski duh prošlosti.

Tada se u šali govorilo: samo da je ne asfaltiraju!

I - bum!

Danas je deo Skadarske ulice, od kafane "Tri šešira" do donjeg dela ulice prekrio novi asfalt.

foto: Espreso

Prolaznici su bili u potpunom šoku kada su prošli legendarnom ulicom.

foto: Espreso

- Ovo je skandal, ovo se ne radi nigde u svetu. Skidaju kamen koji je tu 300 goidna, pa neverovatno - kazala nam je jedna Beograđanka.

Iako se pominje da je asfalt samo podloga, i da će na nju postaviti kaldrmu, mnogi zebe da će nju zameniti granitne ploče.

foto: Espreso

- Kaldrma je bila teška za hodanje, ovo je trenutno samo asfaltirano, nadam se da ce preko ići nesto autentično kao sto je bio kamen. Ako ipak to budu samo ploče kao po čitavom gradu, onda je ovo greška jer je Skadralija srce Beograda - rekla nam je jedna starija gospođa.

foto: Espreso

Iz kafanice "Skadarlijska noć" kažu da zbog radova uopšte nemaju posla, ali da se nadaju da ce kaldrma odnosno kamen biti vraćen.

No, kako naš reporter saznaje, Skadarska će opet imati kaldrmu, ali novu!

Deo ulice od "Tri šešira" do bulevara Despota Stefana rekonstruisaće se tek na proleće, a rekonstrukcija čitave ulice planirana je iz tri faze.

Prema rečima radnika koji trenutno postavljaju ploče u Zetskoj ulici, plan je da Skadarska ulica cela bude u kamenu kakav je postavljen oko česme.

foto: Espreso.co.rs

Ostaje nam da vidimo da li će Skadarlija opet biti prepoznatljiva po kaldrmi ili će se autentičnost srca Beograda potpuno promeniti.

(Espreso.co.rs / M.B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.