SVAKO JUTRO PAZIM DA NE POGINEM! Kako je život u maloj ulici u centru Beograda postao NEPODNOŠLJIV? (FOTO)
Foto: Espreso.co.rs

ceo grad raskopan

SVAKO JUTRO PAZIM DA NE POGINEM! Kako je život u maloj ulici u centru Beograda postao NEPODNOŠLJIV? (FOTO)

Stanari obližnjih zgrada izrazili su svoje nezadovoljsto jer, kako kažu, mesecima ih bude bageri i mašine, a plaše se da kraj radova nikada neće doći

Objavljeno:

Ulice rezervisane za pešake u centru Beograda postale su opkoljene bagerima, iskopane i sve sem bezbedne. Naime, posednjih meseci gde god da se okrenete svuda su skele, rupe i radovi koji teku veoma sporo.

Ulice nekada zgodne za šetnju, građanima su danas noćna mora. Za one koji u tim ulicama žive situacija je još gora. Gračanička ulica u samom centru Beograda jedna je od onih koja bi trebalo da zasija u novom ruhu. Ipak, prema rečima građana oni već mesecima žive u gradilištu koje na svakom koraku predstavlja opasnost.

foto: Espreso.co.rs

Radovi u Gračaničkoj ulici počeli su u junu ove godine, a po svemu sudeći kraj se skoro ne nazire. Ekipa Espresa obišla je Gračaničku ulicu i slobodno možemo reći da je taj potez u potpunom haosu!

foto: Espreso.co.rs

Građani nezadovoljni

Stanari obližnjih zgrada izrazili su svoje nezadovoljsto jer, kako kažu, mesecima ih bude bageri i mašine, a plaše se da kraj radova nikada neće doći.

- Ovo je prevršilo sve mere i granice. Ništa oni ne rade. Jedan buši njih pet sede i puše. Svaki dan pazim da ne upadnem u neku rupu ili da mi nešto ne padne na glavu - priča gospođa koja živi u Gračaničkoj ulici.

foto: Espreso.co.rs

Ova gospođa nije jedini stanovnik Gračaničke koja se ne slaže sa radovima i planom grada. Prema rečima I.A. barijere na svakom ćošku em što su opasne, em otežavaju pešacima da na određenu lokaciju stignu u kratkom roku kako je bilo pre početka rekonstrukcije.

- Beograd je opkoljen mašinama. Smučilo mi se više da svako jutro preskačem rupe, šljunak i pazim da ne poginem!

foto: Espreso.co.rs

Osim stanara predugim izvođenjem radova nezadovoljni su i valsnici okolnih lokala koji tvrde da im je obim posla zbog radova opao.

foto: Espreso.co.rs

Radnici koje smo zatekli rekli su nam da se kraj radova očekuje krajem ove godine i da sve teče po planu. Ipak, stanari se ne slažu, te su ubeđeni da radnici zabušavaju, a njima je, kako kažu, "svega preko glave".

(M. Božinović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.