Vučić i patrijarh Irinej saglasni:  HRAM SVETOG SAVE MORA DA SE ZAVRŠI DO 2019. GODINE!
Foto: Fonet, Marina Lopičić, Nebojša Mandić

moraju da se ubrzaju!

Vučić i patrijarh Irinej saglasni: HRAM SVETOG SAVE MORA DA SE ZAVRŠI DO 2019. GODINE!

Dvojica sagovornika izrazili su zabrinutost zbog izuzetno niske stope nataliteta u Srbiji

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i patrijarh srpski Irinej saglasili su se danas da radovi na izgradnji Hrama Svetog Save u Beogradu treba da se ubrzaju i završe do 2019. godine kako bi obeležavanje 800 godina od osnivanja prve srpske Arhiepiskopije bilo održano u novom hramu, jedinstvenog izgleda u svetu.

ODLUKA KOJU CELA SRBIJA ČEKA! Znaćemo sve o izborima 10. novembra!

Vučić i Irinej saglasili su se u razgovoru i da je vitalni cilj srpske države očuvanje njene nezavisnosti i slobode, kao i pravo Srbije da donosi odluke o sebi i svojoj budućnosti bez uplitanja drugih zemalja, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Predsednik Vučić upoznao je patrijarha Irineja sa velikim problemima i pritiscima sa kojima se Srbija suočava u pokušaju očuvanja mira, stabilnosti i sigurnije budućnosti za našu decu.

Dvojica sagovornika izrazili su zabrinutost zbog izuzetno niske stope nataliteta u Srbiji, a predsednik Vučić obavestio je patrijarha o različitim podsticajnim merama kojima će država pokušati da takvu tešku situaciju popravi, navodi se saopštenju.

Dvojica sagovornika razgovarali su i o položaju Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji i neophodnosti daljeg ulaganja u očuvanje naših najvažnijih kulturno-istorijskih spomenika.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.