SLAVKU IZBACUJU IZ TROŠNE KUĆICE OD 9 KVADRATA: Sama sam, nemam nikoga, bolje mrtva nego na ulici (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

život u strahu

SLAVKU IZBACUJU IZ TROŠNE KUĆICE OD 9 KVADRATA: Sama sam, nemam nikoga, bolje mrtva nego na ulici (FOTO)

Iseljenje danas nije uspelo!

Objavljeno:

Pokušaj iseljavanja Slavke Horvat iz stana od devet kvadrata u kome živi već 36 godina danas nije uspelo. Izvršenje je bilo zakazano za 9 časova, ali se izvršitelji nisu pojavili. Veliki broj građana došao je podrži Slavku i spreči da ostane bez krova nad glavom. Stan se nalazi u baraci u Ulici Luneta Milovanovića br. 6. na Konjarniku.

foto: Filip Plavčić

Slavka ima 76 godina i stan je dobila od svog preduzeća "Trudbenika" u kome je radila 20 godina.

- Sama sam, nemam nikog. Ako budem morala da odem, ubiću se. Šta da radim sa svojim životom u ovim godinama, bolje mrtva nego na ulici - rekla je za Espreso.co.rs Horvatova.

foto: Filip Plavčić

U razgovoru za Espreso.co.rs, Slavka je rekla da sa penzijom od 11.000 dinara ne može da živi. Ona sa ovim iznosom plaća račune, kupuje hranu i jednom rečju - preživljava.

Preduzeće je privatizovano 2008. godine, a kupac firma "Montera" stavila je pod hipoteku barake u kojima pored drugih građana živi i Slavka, kako bi isplatila prethodne dugove.

foto: Filip Plavčić

Prema njenim rečima, u rešenje o iseljenju koje joj pre nekoliko meseci stoglo na kućnu adresu navedno je da je u pitanju stambeni objekat i da ona mora da se iseli jer ne plaća kiriju.

Sud je doneo odluku da Slavka Horvat, koja živi od penzije u iznosu od 11.000 dinara, mora da se iseli i plati 103.000 dinara sudskih troškova.

foto: Filip Plavčić

Ona je za naš portal objasnila da je tokom rada u firmi "Trudbenik", koja je sada u stečaju, imala povredu na radu, ali da oni za to nisu marili.

foto: Filip Plavčić

Uslovi u kojima živi ova žena su nehumani. Naime, u pitanju su barake, a soba od devet kvadrata u kojoj Horvatova stanuje, nema kupatilo, a ni struju. Kako nam je ispričala, da bi se okupala, mora da zagreje vodu u šerpi.

foto: Filip Plavčić
foto: Filip Plavčić

Iako je današnje iseljenje sprečeno, Slavka strahuje da će izvršitelji doći nenajavljeni kada najmanje bude očekivala...

Ispred baraka protestovalo je nekoliko desetina ljudi koji su nosili transparente sa natpisima: "Ne damo!", "Bez krova niko"...

(M.B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.