IDE TITO PREKO ROMANIJE: U BG se danas pevaju partizanske pesme, PARTIZANI OPET NA ULICAMA (VIDEO)
Foto: Espreso

deo istorije

IDE TITO PREKO ROMANIJE: U BG se danas pevaju partizanske pesme, PARTIZANI OPET NA ULICAMA (VIDEO)

Obeležavanje godišnjice oslobodjenja Beograda biće završeno u 18 časova u Narodnom pozorištu svečanom akademijom pod nazivom "Kavkaski orah"

Objavljeno: 13:19h

Svečanim defileom od Terazija do Kalemegdana danas se održava program obeležavanja 73. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Beogradom se ori "Po šumama i gorama..." i "Požuri druže, brže još brže, "Hej, vojnici, vazduhoplovci", "Ide Tito preko Romanije", "Kud narodna vojska prođe", "Budi se Istok i Zapad", "Internacionala"...

Pogledajte atmosferu na ulicama Beograda:

Na Trgu Republike počeće koncert "Po šumama i gorama" orkestra "Stanislav Binički" Ministarstva odbrane.

Povodom obeležavanja Dana oslobođenja predsednik Skupštine grаdа Beogrаdа Nikolа Nikodijević primiće predstаvnike Subnorа Beogrаdа.

Centralna svečanost pod nazivom "Sloboda 2017" počeće u petak 20. oktobra u 12 časova na aerodromu Batajnica.

Prethodno će u devet časova, na zgradi Doma Vojske biće otkrivena spomen-ploča prvom srpskom foto-reporteru Risti Marjanoviću dok će u 10 časova biti položeni venci na Spomenik oslobodiocima Beograda u Ruzveltovoj ulici, a u 11.15 i na Spomenik sovjetskim veteranima na Avali.

Obeležavanje godišnjice oslobodjenja Beograda biće završeno u 18 časova u Narodnom pozorištu svečanom akademijom pod nazivom "Kavkaski orah".

Saobraćaj u ulicama Kralja Milana, Terazije i Kolarčeva biće obustavljen od devet do 14 časova zbog manifestacije kojom će biti obeležen Dan oslobođenja Beograda a doći će i do izmena trasa na pojedinim linijama gradskog prevoza.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.