OBLEKODER U BLOKU 20! Mišković gradi kulu od 144 metara pored Hajata!
Foto: Pixabay.com

zeleno svetlo

OBLEKODER U BLOKU 20! Mišković gradi kulu od 144 metara pored Hajata!

Kompanija Delta Miroslava Miškovića ne odustaje od ideje da izgradi velelepni oblakoder u Bloku 20

Objavljeno:

Na placu između hotela "Hajat" i zgrade Banke Inteza, "Delta ril estejt" namerava da podigne poslovnu kulu i hotel.

U dugačkom birokratskom lancu, firma Miroslava Miškovića prvo zeleno svetlo dobila je na prethodnoj sednici Skupštine grada. Odbornici gradskog parlamenta usvojili su Odluku o izradi plana detaljne regulacije za deo Bloka 20, pišu Večernje novosti.

RUSKI RULET! Novinarka Espresa pokušala da pređe ulicu na Slaviji! KO SAČUVA GLAVU U KOMADU, TAJ JE NA KONJU! (VIDEO)

foto: Nemanja Pančić

Plan detaljne regulacije izradiće Urbanistički zavod Beograda, za oko pet miliona dinara. Na zapuštenom placu veličine 2,6 hektara, u Ulici Milentija Popovića, trebalo bi da se, prema prvobitnim planovima, podigne zdanje visoko 144 metra. Neboder bi imao 36 spratova. Urbanistički zavod ima 12 meseci da izradi neophodnu dokumentaciju, odnosno Plan detaljne regulacije. Nacrt plana biće izložen na javni uvid u prostorijama gradske uprave, a novi nacrt dostaviće se na mišljenje i Opštini Novi Beograd”, kažu iz Urbanističkog zavoda Beograda. Kada stručnjaci Zavoda urade plan, posle javnog uvida, predloženo rešenje razmatraće Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove, kao i Planska komisija grada Beograda. Završnu reč opet će dati odbornici gradskog parlamenta. Posle njihovog "amina", Delta može da pristupi planiranju objekta, a kasnije i izgradnji. Realno, zbog obimnosti posla i komplikovane procedure, to bi moglo da se dogodi sredinom sledeće godine.

foto: Pixabay.com

Podsećamo, ova firma je pre dve godine izgradila plan detaljne regulacije Bloka 19. Između nekadašnjih "Geneksovih" apartmana i hotela "Kraun plaza", "Delta" je trebalo da sagradi poslovnu zgradu. Zdanje, čija bi izgradnja koštala 25 miliona evra, trebalo je da bude prva "zelena" zgrada u Srbiji, sertifikovana prema međunarodnim standardima. Podsećamo, "Delta" je prve objekte u Novom Beogradu podigla 2003. Već 2008. godine kupljene su tri zgrade za 150 miliona evra. U tom paketu su bili "Geneks" apartmani, teniska hala i hotel "Kontinental". Posle renoviranja 2013, otvoren je kao "Kraun plaza". Sedište "Delta holdinga" 2013. prodato je Banci Inteza.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.