SUZE MI POTEKU KAD VIDIM ŠPIC ISPRED SEBE! Kako je odlazak na posao u Beogradu postao PAKLENI TEST ZA ŽIVCE!  (FOTO)
Foto: Beta / Miloš Miškov

žalbe građana!

SUZE MI POTEKU KAD VIDIM ŠPIC ISPRED SEBE! Kako je odlazak na posao u Beogradu postao PAKLENI TEST ZA ŽIVCE! (FOTO)

Saobraćajne gužve od Autokomande ka Slaviji postale su još veće, a građani su se žalili na potpuni kolaps zbog radova koji se izvode na još više lokacija nego do sada...

Objavljeno:

Čekanje autobusa i tramvaja duže od pola sata radnim danima, kolone automobila u centru grada, raskopane ulice, nedovoljno dobra obaveštenja o velikim izmenama u javnom saobraćaju...

Po običaju, zbog škole i povratka na fakultete i posao, gužve postaju još veće, a strpljenja gotovo da nema.

MOJE DETE JE UBILA DRŽAVA SRBIJA! Majka Dragana koji se ubio zbog maltretiranja u kladionici progovorila o svemu (VIDEO)

Može se reći da je centar prestonice pod opsadom majstora. A u njemu će ove jeseni, za razliku od prethodnih, vozači biti uskraćeni za pun kapacitet Brankovog mosta, Slavije, Bulevara oslobođenja i Ruzveltove. Saobraćajne gužve od Autokomande ka Slaviji postale su još veće, a građani su se žalili na potpuni kolaps zbog radova koji se izvode na još više lokacija, nego do sada.

Jutarnji špic i popodnevni špic su se doslovno spojili, pa je i u popodnevnim časovima nemoguće proći vozilima od Autokomande preko Bulevara Oslobođenja do Slavije, zbog čega nije retka slika da sugrađani traže od vozača da im otvore vrata, kako bi otpešačili do svojih poslova.

UDES PARALISAO ČUKARICU! Kamioni spljoštili taksi, NEVIĐENE GUŽVE NA ADI I SAJMU! (VIDEO)

foto: Filip Plavčić

- Živim na Vidikovcu, i jutros mi je trebalo više od sat vremena da stignem do centra grada. Bila sam doslovno zarobljena na Mostarskoj petlji, a koloni iza autobusa u kom sam bila se nije nazirao kraj, priča nezadovoljna sugrađanka (J.M.)

Gužve se prave doslovno svuda, a ako se desi saobraćani udes ili sudar, saobraćaj doslovno "stane".

foto: Nebojša Mandić

- Išla sam juče na posao i na Sajmu je bilo nemoguće proći, čula sam da je bilo i "čukanja" vozila, tako da sam zakasnila na posao sat vremena, a gužva u autobusu je bila nepodnošljiva, ispadali smo sa vrata, žali se Beograđanka. (A.N.)

Još jedna sugrađanka se požalila na gužvu kod Sajma.

- Suze su mi potekle niz lice kad sam videla špic ispred sebe. Na Sajmu me je uhvatio stravičan kolaps, a kasnila sam preko pola sata na posao, priča (LJ.M.)

Korisnici Tvitera su takođe iskazali svoje nezadovoljstvo zbog opšteg kolapsa u Beogradu.

Mnogi građani su primetili da se i radovima na Bulevaru ne nazire kraj, a da pritom nema mnogo radnika koji obavljaju posao. Najteže stanje je potez od Veterinarskog fakulteta pa da Slavije. Nemanjina, Ulica Svetog Save, deo Beogradske, Svetozara Markovića i deo Ulice Kralja Milana su takođe kritične jer se tamo obavljaju radovi.

Pored toga, primećene su gužve i na Konjarniku, ali i u Kotežu.

O početku nekih radova obaveštenja nije ni bilo, kao o onim nedavno započetim kod Doma omladine – rekonstrukcija započeta, ukinuto stajalište kod DOB-a, čepovi u Terazijskom tunelu... A vesti o tome nisu izašle ni na jednom komunalnom sajtu.

foto: Filip Plavčić

Ne smemo da pomislimo šta će se desiti kada padne prva kap kiše, a sneg je već "teška kategorija". Ukoliko se radovi uskoro ne privedu kraju, a zima nas iznenadi, moraćemo satove da navijamo još ranije, jer će nam stizanje na posao na vreme predstavljati misaonu imenicu.

Pored toga, ne možemo, a da ne primetimo činjenicu da se polako bliži i novogodišnja euforija, koliko god to bilo iritantno nekima. I tako, dok čelnici polako spremaju najave za "nikad bolje okićeni grad", "dodatne novogodišnje ukrase", "još veći broj stranaca koji hrle u Beograd kako bi dočekali Novu godinu", grad je postao ruglo rupa, iskopina, i radova koji "stoje". Nije sporna obnova Beograda, krpljenje ulica, niti radovi, već to što ceo proces traje mnogo više nego što bi trebalo.

POČELO JE, POČELO! Postavlja se novogodišnja rasveta, U NOVEMBRU PREMIJERENO PALJENJE

foto: Jelena Vučetić

Pošto se već "zvoni" o novogodišnjoj rasveti, možemo očekivati da će putnici uživati u prazničnim ukrasima i šljaštećim svetlima, dok stoje zaglavljeni u špicu, satima.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.