UPOZNAJTE SKADARLIJU I TERAZIJE: Prošetajte s nama kaldrmom najpoznatije srpske boemske četvrti sve do čuvenog beogradskog trga (VIDEO)
Foto: Espreso.co.rs

Od A do Š

UPOZNAJTE SKADARLIJU I TERAZIJE: Prošetajte s nama kaldrmom najpoznatije srpske boemske četvrti sve do čuvenog beogradskog trga (VIDEO)

Ostanite uz nas - da zajedno upoznamo Beograd!

Objavljeno: 10:06h

Skadarlija je prvo mesto na koje pomislite kada treba da ugostite goste koji vam dolaz iz inostranstva. Jer, koje mesto će bolje prikazati njegovu boemsku dušu od ove beogradske četvrti?

Kaldrmisana ulica koja nosi karakterističan duh starog Beograda na svakom ćošku budi nostalgiju.

UPOZNAJTE PROVOD U BEOGRADU I RIMSKI BUNAR: Ovo su sve čari noćnog života u prestonici i najveće tajne Kalemegdana! (VIDEO)

Skadarlija danas prihvata sve i svakoga - od bogataša i ministara do zanatlija i radnika - sve one koji vole lepu večeru, ugodan ambijent i malo boemskog duha.

Takođe, ne možete reći da niste bili u Beogradu, ako niste prošetali čuvenim Terazijama. Ovaj najpoznatiji beogradski trg nosio je naziv "prestolonaslednikov" jer je upravo knez Miloš Obrenović naredio da se tu, početkom 19.veka, dosele srpske zanatlije, koji su od države na poklon dobijali placeve. U znak sećanja na njega ovde je podignuta i čuvena terazijska česma.

Terazije danas izgledaju mnogo drugačije. Kad hodate njenim platoom videćete pregršt bašti kafića i gomilu prodavnica i butika.

Ovog puta poveli smo vas u malo virtualno putovanje kaldrmama Skadarlije, i to u društvu njene čuvene dame - glumice Ljiljane Jakšić. Kasnije smo otkrili više i o Terazijama, ali i česmi koja je njen simbol.

Novu epizodu naše emisije "Od A do Š" možete pogledati ovde:

U narednom periodu na portalu Espreso.co.rs emitovaćemo još mnogo interesantnih emisija koje se bave našom prestonicom. Sledeća slova su U i Ć pa ćemo vas tim povodom voditi u let iznad Ušća sve do beogradskih restorana u kojima možete probati najbolje ćevape.

UPOZNAJTE ZEMUN I ISTORIJSKI MUZEJ: Ovo su mesta u kojima je Beograd sakrio svoju dušu i bogatu istoriju! (VIDEO)

Ostanite uz nas - da zajedno upoznamo Beograd!

Projekat je sufinansiran iz budžeta Grada Beograda, Gradske uprave Grada Beograda, Službe za informisanje.

(Suzana Trajković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.