TIRANIJA NA DELU! Pogledajte kako policija legitimiše Počuču, novinare Espresa i popisuje građane koji su došli da podrže porodicu koja ostaje bez kuće! (VIDEO)
Foto: Printscreen, Filip Plavčić

dokle ovo ide?

TIRANIJA NA DELU! Pogledajte kako policija legitimiše Počuču, novinare Espresa i popisuje građane koji su došli da podrže porodicu koja ostaje bez kuće! (VIDEO)

Legitimisani su i svi prisutni koju su se mirno okupili da daju podršku majci s dvoje dece, koja se nalazi u izuzetno teškoj situaciji

Objavljeno:

Jutros smo bili u Golubincima i prisustvovali drami koja se odvijala pred našim očima, gde su izvršitelji pokušali da isele Nevenu Jekić i njeno dvoje dece od 4 i 12 godina, gde bi ih oni praktično izbacili na ulicu (sve detalje drame čitajte OVDE)

Okupljeni meštani i ljudi iz drugih delova Srbije zajedničkim snagama nisu dozvolili da se ova drama završi tragično. Svi su bili tu za porodicu Jekić- i na kraju uspeli!

foto: Filip Plavčić

Tu smo zatekli i Radomira Počuču, nekadašnjeg TV voditelja i portparola Protivterorističke jedinice MUP-a, sa ženom Jelenom, koji su zajedno sa građanima spavali u šatoru, na slami, pruživši im bezrezervnu podršku i pomoć kada im je bila najpotrebnija.

foto: Filip Plavčić

No, Počuča je imao svojevrni verbalni okršaj sa predstavnicima sile koji su došli da podrže privatne izvršitelje, i pri tom su bez ikakvog daljeg objašnjenja legitimisali novinare Espresa, i hteli da im oduzmu telefone kojima su snimali!

Takođe, pored novinara, legitimisani su i svi prisutni građani koju su se mirno okupili da daju podršku majci sa dvoje dece, koja se nalazi u izuzetno teškoj situaciji!

Pogledajte snimak sa lica mesta:

- Daćete mi vašu ličnu kartu i telefon, ne smete da snimate! - rekao je preteći policajac.

- Ja sam novinar na izvršenju svog novinarskog zadatka, ako želite legitimaciju možete je dobiti na uvid - rekao je novinar.

- Treba vam pismeno odobrenje suda za to - rekao je izvršitelj.

U tom trenutku nailazi Počuča i sledi dijalog između policajca i njega:

- Koja je osnova legitimisanja?

- Gospodine, sklonite se.

- Bio sam vaš kolega i vrlo dobro znam sve.

- Pustite nas da radimo svoj posao!

- Pošto znam zakon, hoću da znam na osnovu čega nas legitimišete. Imam pravo, kao i svaki građanin, po Ustavu i zakonu da se informišem.

Policajac ne odgovara i nastavlja sa uzimanjem podataka.

- Dužni ste da mi date pravno objašnjenje!

I dalje se pravi da ga ne čuje.

- Koji je osnov?

- Osnov ćete saznati kada bude bilo potrebe!

Tu se ovaj razgovor završio. Policajac je nastavio sa daljom legitimacijom svakog ponaosob.

MUP ćuti

Iako smo kontaktirali službu za saradnju sa medijima pri MUP, oni su nam pitanja tražili elektronskim putem, a sve do objavljivanja ovog teksta odgovor da li je ovo legitimisanje bilo zakonito nismo dobili.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.