I ONA ĆE U TRKU ZA GRADONAČELNIKA: Novo ime za beogradske izbore dolazi iz opozicije!
Foto: Profimedia

biće gusto

I ONA ĆE U TRKU ZA GRADONAČELNIKA: Novo ime za beogradske izbore dolazi iz opozicije!

Još jedan kandidat!

Objavljeno: 14:29h

Među kandidatima za prvog čoveka Beograda uz najavljene kandidature Aleksandra Šapića, Čedomira Jovanović (LDP) i Miljana Damjanovića (SRS), stoji još jedno ime.

Reč je o Vesni Rakić Vodinelić, kandidatu Nove stranke.

I dalje je potpuno nepoznato u koliko "kolona" će pred Beograđane izaći opozicione stranke. Ne zna se ni da li će stranke vladajuće koalicije - SNS i SPS - ići s jednim kandidatom i listom, ili zasebno.

Socijalistička partija Srbije spremna je da na beogradske izbore izađe na jednoj listi sa SNS-on, ali i posebno sa svojom listom, a konačna odluka zavisiće od procene dvojice predsednika, Aleksandra Vučića i Iviče Dačića, šta je svrsishodnije za koaliciju, kaže šef gradske organizacije Beograd SPS-a Nikola Nikodijević.

Kad je reč o opoziciji, stvari su krenule u pravcu razgovora i zajedničke procene, ali je u poslednje vreme, pogotovo nakon nekoliko verbalnih "okršaja" predstavnika pojedinih opozicionih stranaka na društvenim mrežama, stvar dodatno zakomplikovana, bar s gledišta zagovornika zajedničkog nastupa. Poznato je da će trku za gradonačelnika, kako sada stvari stoje, trčati predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, predsednik LDP-a Čedomir Jovanović, poslanik SRS-a Miljan Damjanović i, od danas, kao kandidat Nove stranke, Vesna Rakić Vodinelić.

foto: Fonet

Demokrate još nisu istakle svog kanidata za gradonačelnika, a pojedini mediji pišu da je najozbiljniji kanidadat za tu poziciju nekadašnji direktor RTS i ambasador Srbije u Bugarskoj Aleksandar Crkvenjakov, a kao mogući kandidati pominjani su ranije u medijima potpredsednica DS Tamara Tripić i general Sreto Malinović. Dosta je bilo doneo je odluku početkom jula da na predstojećim izborima u prestonici izađe samostalno. Nepoznato je da li će se na tim izborima kandidovati i Luka Maksimović, alijas Ljubiša Preletačević Beli i Vuk Jeremić, prvi kao iznenađenje predsedničkih izbora, drugi kao gubitnik istih tih izbora, ali i osnivač stranke, kako se nezvanično najavljuje, u oktobru. Maksimović je, na društvenim mrežama, rekao da sigurno neće ulaziti u koalicije pred beogradske izbore, te da će u "pet do 12" objaviti da li će uopšte izaći na njih. Inače, kao potencijalni kandidat za gradonačelnika pominje se i bivši prvi čovek Beograda Dragan Đilas, koga mediji "svrstavaju" u različite političke i druge opcije. Spekulisalo se i da je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić zainteresovan, tačnije da su "mu to sugerisali".

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.