NOVI ŠOK! Fontana na Slaviji nema NI GRAĐEVINSKU, NI UPOTREBNU DOZVOLU?!
Foto: Beta

nikad kraja

NOVI ŠOK! Fontana na Slaviji nema NI GRAĐEVINSKU, NI UPOTREBNU DOZVOLU?!

Izgradnju fontane je pratilo mnogo kontroverzi, što pokazuje i podatak da je samo 10 dana pre puštanja fontane u rad doneta odluka o izmeni ugovora o izgradnj

Objavljeno:

Prema istraživanju Istinomera, ni Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, niti Sekretarijat za saobraćaj ne znaju ko je investitor gradnje fontane na Slaviji, vredne 1,8 miliona evra.

UZEĆU TI TO I POLOMIĆU TI! Čuvar pevajuće fontane na Slaviji uz najgore pretnje oterao čoveka koji je snimao PRELIVANJE! (VIDEO)

POGLEDAJTE SPEKTAKULARNE MUZIČKE FONTANE ŠIROM SVETA: Neke su mnogo jeftinije od one na Slaviji (i ne prelivaju) (VIDEO)

Naime, Sekretarijat je za Istinomer izjavio da je investitor radova bila Direkcija za građevinsko zemljište, dok u Direkciji kažu da oni nisu bili investitor, već da su samo sproveli javnu nabavku za izvođenje radova.

Istraživanje Istinomera je pokazalo da je fontana podignuta bez građevinske i upotrebne dozvole, samo sa rešenjem o izgradnji, pošto je izgradnja fontane „uvučena“ pod rekonstrukciju Trga Slavija, umesto da se posmatra kao zaseban projekat.

foto: Dragan Kadić

Izgradnju fontane je pratilo mnogo kontroverzi, što pokazuje i podatak da je samo 10 dana pre puštanja fontane u rad doneta odluka o izmeni ugovora o izgradnji, koja se odnosi na hidrotehničke i elektroenergetske instalacije.

Tom odlukom je, između ostalog, predviđena promena pumpi i uvođenje dodatne protivpožarne opreme.

Ovaj prizor sa fontane na Slaviji sinoć je zbunio sve prolaznike! I TO JE TA ATRAKCIJA? (VIDEO)

MOGLO JE BOLJE OD ŠLJAŠTEĆE FONTANE? Bilo je 70 ideja za TRG SLAVIJA - ovo su neke od najboljih! (FOTO)

Takođe, i dalje je nejasno da li će fontana raditi tokom cele godine, ili samo 8 meseci godišnje, kao što nije poznato ni da li ima senzore za vetar, koji bi ograničavali visinu mlazeva tokom vetrovitih dana.

(Espreso.co.rs / Istinomer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.