NOVI PROMAŠAJ GRADSKE VLASTI? Građani besni zbog cveća na banderama i sve zanima KO SE TU UGRADIO?! (FOTO)
Foto: Twitter / @gradjaninpokorn

je li nam ovo neophodno?

NOVI PROMAŠAJ GRADSKE VLASTI? Građani besni zbog cveća na banderama i sve zanima KO SE TU UGRADIO?! (FOTO)

Mali je istakao da će saksije sa cvećem biti postavljene na oko 500 stubova javne rasvete od aerodroma do petlje Lasta, ali i na celom Brankovom mostu i Ulici kneza Miloša

Objavljeno: 11:23h

Postavljanje saksija sa cvećem na stubovima javne rasvete počelo je ovih dana i već je izazvalo bes građana.

Ljudi na Tviteru ne razumeju zašto dajemo novac na nešto što, realno, nije najpotrebnije.

Postavljanje ovog cveća blokira i saobraćaj danima, a mnogi se žale i na njegovu diskutabilnu estetiku.

Posle fontane, koja je okarakterisana kao kič, i pompezno najavljenih jarbola, čini se da gradska vlast ima novi "hit projekat".

Građani su pak mišljenja da će se i ovde "skrajnuti" milioni.

A da podsetimo na detalje ovog "poduhvata":

Mali je istakao da će saksije sa cvećem biti postavljene na oko 500 stubova javne rasvete od aerodroma do petlje Lasta, ali i na celom Brankovom mostu i Ulici kneza Miloša.

Prema njegovim rečima, saksije sa cvećem biće postavljene na 27 stubova javne rasvete na Brankovom mostu i 120 stubova u Kneza Miloša.

''Svaki od tih stubova imaće po dve saksije sa raznim cvećem'', rekao je Mali, dodajući da će to promeniti i ulepšati grad.

Ocenjujući da u Beogradu treba da bude što više cveća, on je ukazao da je to po uzoru na druge metropole u svetu.

''Treba da se oseti atmosfera velikog grada, grada koji je u povoju i razvoju'', rekao je Mali.

foto: Filip Plavčić

Kako je navedeno, duž Auto puta, na 492 stubova javne rasvete, biće postavljano po dve saksije sa berberisom.

Na Brankovom mostu biće postavljene po dve saksije, sa cvetnim zasadom - vinka ili petunija i sistemom za zalivanje kap po kap, koji će svaku saksiju obezbediti dovoljnom kolicinom vode.

U ulici Kneza Miloša predviđeno je da se na ukupno 120 stubova javne rasvete postave po dve saksije sa zasadom lisno dekorativne ukrasne biljke koleusa - ukrasne koprive purpurne boje. Biće zasađeno ukupno 12.000 komada koleusa.

A koliko će nas to tačno koštati?

Tender za izvođenje ovih radova, postavljanja dekoracije na stubovima rasvete na sajtu grada nismo uspeli da nađemo, a odgovor o troškovima nismo dobili ni od PR službe.

Licemerje vlasti

Kada su građani tvrdili da je 1,8 miliona evra mnogo za plaćanje fontane na Slaviji, Vučić je govorio da "fontanu kritikuju oni koji ne rade ništa", a za tri miliona evra koji se planiraju za postavljanje jarbola na Ušću pitao se "kome smeta srpska zastava".

U isto vreme, ni on, ni gradonačelnik ne odgovaraju zašto nam se bolnice urušavaju, i zašto nema novca da se bolesna deca šalju na lečenje preko granice.

foto: Dragan Kadić

Takođe, predsednik je sinoć na TV PINK govorio o fantomskom poreskom dugu Adria medije, iako je potpuno jasno da taj dug ne postoji, jer je blokada AMG urađena bez navedenog iznosa koji kompanija navodno duguje za porez.

Iako se sa novcem građana gradska, a i republička vlast očito igra, to nije sprečilo predsednika da izjavi da bi se od navodnog poreskog duga "mogli napraviti vrtići za 20.000 dece".

Paralelu koliko bi vrtića moglo da se napravi umesto fontane, jarbola i visećeg cveća nije pominjao.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.