SAMO ZA PRAVE MAZOHISTE! Uvodi se nova turistička tura, VOZITE SE NA PLUS 50 U GRADSKOM BUSU!
Foto: Ilustracija/Espreso.co.rs, Nebojša Mandić, Dado Đilas

gradska atrakcija

SAMO ZA PRAVE MAZOHISTE! Uvodi se nova turistička tura, VOZITE SE NA PLUS 50 U GRADSKOM BUSU!

Maltretmana kome su izloženi Beograđani nema nigde i zato iskreno verujemo da ćemo namlatiti pare

Objavljeno:

Više čitalaca našeg portala javilo se sa istom primedbom na GSP vozila ovih, letnjih dana.

Naime, iako smo navikli da stariji autobusi nemaju preko potrebnu klimu, sve češće ni "noviji" autobusi nemaju rashlađenje, odnosno ne pale ga, pa je voziti se gradskim prevozom ovih dana pravi pakao.

- Sumanuto je da novi, Solarisovi autobusi nemaju klimu. Očigledno je da ih namerno ne uključuju! Kakav je ovo način - javio se besan Beograđanin koji tvrdi da mu je put od Zemuna do centra grada, gde radi, svakim danom sve teži.

VOZILI SMO SE SA BEOGRAĐANIMA U GRADSKOJ RERNI NA PLUS 33! Šta mislite, kako smo se proveli?

- Sad kada najavljuju 38,40 stepeni - biće katastrofa. Mislim da je bolje da idem peške! Ja sačekam uvek autobus sa klimom, ali ne smem da kasnim ponekad, a klimatizovanih autobusa više gotovo i da nema - tvrdi on.

foto: Espreso.co.rs

I nije jedini. Klimatizovana vozila su retkost. A ni tada nije prijatno u njima.

Klima-uređajima je opremljeno 50 odsto voznih jedinica GSP "Beograd", druga polovina nije, a u jednom broju vozila ne postoji tehnička mogućnost ugradnje, saopštile su gradske vlasti.

Kada je već tako, predlažemo da Turistička organizacija Beograda turu na +50 uvrsti u svoju ponudu. Jer - to je pravi Beograd!

Beograđanka koja sa Banovog Brda dolazi do Dorćola svakog jutra tvrdi da je jedini spas da preživite put do posla da stojite pored otvorenog prozora. A tu je, logično, velika gužva!

- Ljudi se tope, klima nigde ne radi. Kod starih autobusa i nekako razumem, ali kod novih zašto ne radi - nemam pojma. Čujem da tako štede gorivo, ali to je vrlo nehumano - kaže ona.

foto: Nebojša Mandić

I to nije jedini problem. Ako kod starijih modela autobusa stojite u zadnjem delu, gde je motor, temperatura bi mogla dodatno da vam poraste.

- Pre neki dan je devojka bukvalno istrčala iz autobusa jer joj se slošilo - tvrdi ona.

- Baš me zanima šta kažu stranci koji na ovom paklu uđu u GSP vozila.

No, problem je što u GSP o ovom problemu ćute od maja. Naime, i tada smo nadležne pitali da li je u vozilima isključeno grejanje, da li je sve spremno za leto i da li su klime servisirane. Odgovor nikad nismo dobili.

foto: Nemanja Pančić

Kasnije smo postavljali pitanje koliko vozila na ulicama grada izlazi bez klimatizacije, kao i da li su svesni da deo vozila novijeg datuma takođe nema rashlađenje koje, verovatno, vozači svesno ne uključuju!

No, ni ovog puta odgovor iz GSP nije stigao, sve do objavljivanja ovog teksta.

Ranije je iz GSP sugerisano da dispečerima ovog preduzeća građani mogu da prijave vozače koji ne uključuju klimu. Tako da, sledeći put kad se budete preznojavali u GSP, ne budite lenji, prijavite! Možda je samo vozač rešio da vas počasti saunom.

Šanse su 50 odsto.

U drugom slučaju - klime nema!

I zato gradskim čelnicima i Turističkoj organizaciji Srbije predlažemo uvođenje nove turističe ture: vožnja na plus 50 u gradskom prevozu. Ovo nema nigde i zato iskreno verujemo da ćemo namlatiti pare.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.