ŠAPIĆ BEZ POVIŠICE: Beograd svim opštinama povećao budžet, SAMO JEDNOJ NIJE! Pogađate kojoj!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

fer?!

ŠAPIĆ BEZ POVIŠICE: Beograd svim opštinama povećao budžet, SAMO JEDNOJ NIJE! Pogađate kojoj!

Prihod povećavaju svima, osim opštini koja ubedljivo najviše puni budžet grada Beograda, čiji stanovnici ubedljivo najviše novca uplate kroz razne poreze u gradsku kasu i opštini na kojoj živi oko petina građana Beograda - napisao je Šapić

Objavljeno:

Najavljenim rebalansom gradskog budžeta sve opštine će iz gradske kase dobiti manju ili veću povišicu, a jedini izuzetak biće - Novi Beograd!

Na dnevnom redu sednice Skupštine grada koja je zakazana za četvrtak, 29. jun, biće i Predlog odluke o izmeni odluke o obimu sredstava za vršenje poslova grada i gradskih opština i utvrđivanju prihoda koji pripadaju gradu, odnosno gradskim opštinama u 2017. godini. Ako bude usvojen, ovaj predlog ostaviće opštinu Novi Beograd kao jedinu od 17 gradskih opština koja je uskraćena za dopunu kase, te će zadržati budžet od 625.896.775 dinara.

- Prihod povećavaju svima, osim opštini koja ubedljivo najviše puni budžet grada Beograda, čiji stanovnici ubedljivo najviše novca uplate kroz razne poreze u gradsku kasu i opštini na kojoj živi oko petina građana Beograda - napisao je na svom Tviter profilu prvi čovek Novog Beograda Aleksandar Šapić.

foto: Zorana Jevtić

Čak je i opština Stari grad, koja je tokom usvajanja budžeta za ovu godinu proglašena apsolutnim gubitnikom, i na kojoj se takođe nalazi predsednik koji nije iz redova Srpske napredne stranke, novim predlogom „nagrađena“ sa osam miliona dinara. Ona je, da podsetimo, 2015. raspolagala sa 901 milionom, naredne sa 657, a ove sa 390 miliona.

Najbolje će, po svemu sudeći, u raspodeli ove povišice proći veće prigradske opštine. Za Obrenovčane se predviđa finansijsko pojačanje od 67 miliona, te suma kojom bi opština ubuduće mogla raspolagati iznosi 1,3 milijarde dinara.

Međutim, najveći dobitnik u tom scenariju bila bi opština Lazarevac, koja bi povećala budžet za 71 milion, te sa 985 miliona, koliko je za nju prvobitno predviđeno, postala milijarder sa kasom teškom milijardu i 56 miliona dinara.

Na drugoj strani medalje, pojedine opštine nagrađene su tek sa mrvicama, pa bi Barajevo i Sopot dobili po dodatna tri miliona za troškove.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.