Zaboravite Berlin, Pariz ili Rim, posetite Beograd: BBC preporučuje Britancima da posete naš grad (FOTO)
Foto: Stock

nego šta!

Zaboravite Berlin, Pariz ili Rim, posetite Beograd: BBC preporučuje Britancima da posete naš grad (FOTO)

"Zaboravite Berlin, Pariz ili Rim. Za odmor bogat kulturnim sadržajem, istorijom, prelepim pejzažima i gastronomijom, posetite Beograd, još uvek nepokvaren brojnim turistima", piše BBC

Objavljeno:

Britanski portal BBC svojim čitaocima je preporučio da posete Beograd. Savetuju im da posetu počnu obilaskom Kalemegdana, "odakle se pruža sjajan pogled".

"Istražite tvrđavu, koja je slavno branila grad u 115 bitaka, i koja je bila uništavana i ponovo građena 40 puta", piše o našoj prestonici koju nazivaju jednim od magičnih, ali potcenjenih evropskih gradova.

foto: News1/Zorana Jevtić

Onima koji posete Beograd leti, ovaj portal savetuje da hladovinu potraže u tunelima ispod tvrđave, koji podsećaju na "tajni svet - stotine pećina, pasaža i bunkera čekaju da ih istražite".

Takođe, savetuju Britancima da posete Etnografski muzej, Muzej Nikole Tesle, hram Svetog Save, Konak kneginje Ljubice…

foto: Nebojša Mandić

Navodeći šta bi još trebalo videti u Beogradu, izdvojeni su Trg Republike kao omiljeno sastajalište Beograđana, pijaca Zeleni Venac, Muzej istorije Jugoslavije uz "obaveznu" posetu Kući cveća… Svojim čitaocima BBC savetuje da istraže obale Save i Dunava jer nude brojne atrakcije, "od galerija, preko noćnih klubova koji su zacementirali reputaciju Beograda kao najboljeg mesta za zabavu na kontinentu".

foto: Nebojša Mandić

Kada je reč o hrani, portal piše da u prestonici ima svega - od srpskih kafana koje nude tradicionalnu hranu, do "trendi" restorana.

(Espreso.co.rs / mondo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.