Pitali smo Beograđane koju knjigu treba da pročitaju Vučić i njegovi ministri. Odgovori su nas smorili i zabrinuli! (VIDEO)
Foto: Dado Đilas, Printscreen

espreso anketa

Pitali smo Beograđane koju knjigu treba da pročitaju Vučić i njegovi ministri. Odgovori su nas smorili i zabrinuli! (VIDEO)

"Vreme za čitanje je prošlo", kažu neki od njih

Objavljeno:

Aleksandar Vučić je, kada je poslednji put presedavao sednicom Vlade u ovom mandatu, taj trenutak učinio epskim kada je ministrima podelio knjige iz svoje biblioteke.

Svaka knjiga sadrži poruku i prema rečima sada već bivšeg premijera "tačno zna zašto je koju knjigu kome dao".

foto: Beta

Te je tako Ivica Dačić dobio "Engleski za početnike", ministarka zadužena za EU integracije Jadranka Joksimović je dobila knjigu "O Kini" Henrija Kisindžera, a Slavica Đukić Dejanović jedno od dela Ive Andrića...

Obzirom da je Vučić porukama napisao ministrima šta bi možda mogli da promene, mi smo izašli na ulice i pitali Beograđane koju knjigu bi oni preporučili novoizabranom predsedniku, a koju ministrima iz njegove Vlade.

Verovali ili ne, namučili smo se i te kako. Većina građana je rekla da su prestali da čitaju davno, preokupirani svakodnevnim brigama i jurnjavom.

Neki su hteli da preskoče odogovor šaljivom opaskom da bi mogli da ih uhapse, dok su "najhrabriji" imali simpatične peporuke. Bilo je i "surovijih" mišljenja koja smatraju da je "vreme za čitanje" prošlo.

Pogledajte video:

Napišite nam u komentarima koja knjiga je vaša preporuka za odlazeću vladu.

(M. B. / S. T.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.