JEZIV PRIZOR USRED BEOGRADA: Velika zmija gmiže po pločnicima, u blizini FAKULTETA! (FOTO)
Foto: Aleksandar Jovanović Cile, ilustracija

užas

JEZIV PRIZOR USRED BEOGRADA: Velika zmija gmiže po pločnicima, u blizini FAKULTETA! (FOTO)

Nedavno su komunalne i specijalizovane službe morale da intervenišu, jer su se građani na nekoliko lokacija žalili na zmije u blizini škola i vrtića

Objavljeno: 18:24h

Sa prolećem, u naš grad došle su i zmije. Iako nisu tipični stanovnici grada, ovi gmizavci sve češće mogu se sresti na ulicama srpske prestonice.

Nedavno su komunalne i specijalizovane službe morale da intervenišu, jer su se građani na nekoliko lokacija žalili na zmije u blizini škola i vrtića.

Inače, ove godine je u Srbiji sa prolepšanjem vremena, uočen i veći broj ove vrste gmizavaca, a prema rečima stručnjaka, za neke od egzotičnih vrsta koje su u poslednje vreme uočene širom zemlje, krivi su nesavesni uzgajivači. Međutim, neke su se jednostavno "probudile iz zimskog sna".

Tako je i u ulici Goce Delčeva u Beogradu, blizu Fakulteta za kulturu i medije, uslikana zmija nepoznate vrste. Na postu koji se pojavio na Fejsbuku vidi se ova životinja kako gmiže po trotoaru. Ne zna se da li je otrovnica ili neotrovnica, ali se jasno može videti da je dugačka.

NAVALA ZMIJA U SRBIJI, LJUDI U PANICI! Ovo su mitovi i zablude koje bi trebalo da znate!

Od otrovnica, u Srbiji se mogu sresti šarka i poskok. Za sada se ne zna kojoj vrsti pripada gmizavac sa fotografije. Ono što je svakako sigurno, jeste da nesvakidašnja pojava ove životinje izaziva strah i paniku kod većine građana. Zbog toga je najbolje obratiti se nadležnim službama, ukoliko naiđete na gmizavca ove vrste.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.