FANTOMI OKUPIRALI OBALU SAVE, DRŽAVA NE SME NI DA PISNE! Bahati bogataši divljaju po nasipu, tvrde BICIKLISTI!
Foto: Espreso, Filip Plavčić

prvorazredni skandal

FANTOMI OKUPIRALI OBALU SAVE, DRŽAVA NE SME NI DA PISNE! Bahati bogataši divljaju po nasipu, tvrde BICIKLISTI!

Zbog izgradnje vikendica na obali reke posečena je šuma i nasipano zemljište, a automobili i ostala motorna vozila voze preko nasipa, što je zabranjeno Zakonom o vodama, međutim, na ovu zabranu se skoro niko ne obazire

Objavljeno:

Beogradsko udruženje "Ulice za bicikliste" više godina unazad negoduje zbog saobraćaja motornih vozila nasipom uz levu obalu reke Save koji štiti Novi Beograd od poplave.

RUŠE VIKENDICE NA SAVSKOM NASIPU: Bageri stižu na adrese nelegalnih objekata! (FOTO)

Ipak, i pored višegodišnjeg problema sa kojim se biciklisti i ostali građani koji šetaju po nasipu suočavaju, ovaj problem je došao u žižu javnosti tek nakon nedavnog sukoba i Aleksandra Šapića i gradskog menadžera Gorana Vesića i njegovih optužbi.

foto: Filip Plavčić

Zoran Buković iz ovog udruženja u razgovoru za Espreso.co.rs ukazao je da su vlasnici objekata pod nasipom, u koritu reke, bespravno gradili i tako uzurpirali nasip i obale reke Save od Bloka 45 ka Ostružnici.

VIKENDICE NA SAVSKOM NASIPU MOGU SLOBODNO DA SE RUŠE! Vesić ponovo poslao nezgodno pitanje Aleksandru Šapiću (FOTO)

Buković naglašava da su se biciklistima pridružili i građani Novog Beograda, jer je poslednjih 3, 4 godine saobraćaj na nasipu sve učestaliji i da se broj vozila svakodnevno uvećava.

foto: Espreso

Udruženje Ulice za bicikliste organizovalo je par akcija pod nazivom Kritična masa, odnosno biciklističkih vožnji koje su se završavale na nasipu.

foto: Filip Plavčić

Naime, prema Zoranovim rečima zbog izgradnje vikendica na obali reke posečena je šuma i nasipano zemljište, a automobili i ostala motorna vozila voze preko nasipa, što je zabranjeno Zakonom o vodama. Međutim, na ovu zabranu se skoro niko ne obazire.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.